spot_img
spot_imgspot_img
21.8 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

HAVA-İŞ Üyelerine aşağıdaki açıklamayı yaptı

Seçtiklerimiz

Şimdi sıra ANAYASAL DEMOKRATİK GREV HAKKIMIZI YASAKLAMAYA ÇALIŞANLARA gerekli tepkiyi göstererek haklarımız korumamızda.

İstanbul 11.İş Mahkemesince alınan THY A.O sözleşmesi ile ilgili tedbiren durdurma kararı itirazımız üzerine bugün kaldırıldı. Resmi arabulucu süreci kaldığı yerden devam edecektir. Resmi arabulucu süresi bittiği için raporu bakanlıkça bize tebliğ edildiği tarih itibarı ile 6 gün geçtikten sonra grev kararı alınacaktır.

İşkolumuza grev yasağı getiren AKP Milletvekillerince hazırlanan kanun tasarısı maalesef tüm muhalefet partisi milletvekillerinin itirazına rağmen AKP milletvekillerince oy çokluğu ile kabul görmüştür.

Utanarak söylüyoruz ki bu komisyonda dünyada hava taşımacılığında hiç bir ülkede grev yasağı olmadığını söyleyen muhalefet milletvekillerine AKP milletvekilleri "iyi ya dünyada bir ilk oluruz" şeklinde yanıt vermişlerdir.

Ancak bu kanun teklifinin içine EVRENSEL ve ANAYASAL DEMOKRATİK TEMEL HAK olan GREV HAKKININ 12 Eylül darbesi ürünü 2822 sayılı yasada var olan grev yasakları içine havacılığın tüm işlerinin de alınması şeklinde bir madde de eklenmiştir.

12 Eylül darbecilerini yargılamakla övünenler, 12 Eylül darbesi ürünü 2822 sayılı yasada var olan grev yasaklarına havacılık hizmetlerini de ilave ederek “yetmez ama evet” demektedirler.

T.C devleti Anayasamızda belirtildiği gibi bir HUKUK ve SOSYAL devlettir. Bir sınıfın diğer sınıf üzerinde tahakküm oluşturması suçtur. Ancak grev hakkımıza yasak getiren bu kanun teklifi sosyal devlet tarafından korunması gereken işçileri işverenler karşısında hak alma fırsatlarından mahrum etmektedir. Açıkça işverenleri koruyup kollamaya yöneliktir. Bu nedenle bu Kanun Teklifini veren ve bunu TBMM’ne sunanlar ANAYASAL SUÇ işlemektedir.

Bu nedenle kurullarımız bugün itibarı ile durumu değerlendirmekte olup kısa sürede açıklamada bulunulacaktır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika