spot_img
spot_imgspot_img
25 C
İstanbul
Cumartesi, 7 Eylül 2024

Havacılık sektörüne yatırmlar hızlanıyor

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Hakkari Yüksekova, Şırnak, Bingöl ve Iğdır havaalanlarının yapım işini 2009 yatırım programına aldı.

Bu illere konvansiyonel boyutta, uluslararası uçuş yapılabilecek havaalanları yapmayı hedefleyen DLH, Hakkari Yüksekova ve Şırnak’a yapılacak havaalanlarının fizibilite çalışmalarını ve kamulaştırmalarını tamamladı.

Iğdır ve Bingöl havalanlarının altyapı işine il özel idareleri tarafından başlanmıştı ancak 2002’de inşaat durdurularak, DLH’ya devredilmişti. Hakkari Yüksekova, Şırnak, Iğdır ve Bingöl havaalanlarının altyapı ihalesine yıl içinde çıkmayı planlayan DLH, hemen ardından havaalanlarının üstyapı işlerini de ihale etmeyi hedefliyor.

Hakkari Yüksekova, Şırnak ve Iğdır Havaalanları için 3 ayrı paket halinde yapım ihalesi açmayı öngören DLH’nın, projeleri özkaynaklarla finanse etmesi bekleniyor. Havaalanlarının en geç 3 yıl içinde tamamlanarak, sivil uçuşlara hazır hale getirilmesi planlanıyor.

-06/24 PİSTİ-

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ise İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki 06/24 pistinin başından ve sonundan 150’şer metre uzatılarak 2600 metreye çıkarılması ve pistteki çatlakların onarımı işini ihale edecek. Kısa olması nedeniyle sık sık pistten çıkmaların yaşandığı 06/24 pistinin yanına yedek pist de yapmak isteyen DHMİ, bunun için pistin yanındaki koruganlarının ötelenerek yeni piste yer açılması için Türk Silahlı Kuvvetleri ile görüşmelerini sürdürüyor.

Atatürk Havalimanı’ndaki 06/24 pistinin onarımı için en kısa zamanda ihaleye çıkmayı planlayan DHMİ, onarım işinin, hava trafiğinin en yoğun olduğu yaz dönemi başlamadan, Haziran’a kadar bitirilmesini hedefliyor.

Ulaştırma Bakanlığının 2009 Yatırım Programı’nda yer alan havacılık sektörüne ilişkin diğer işler şöyle:

-Siirt ve Ağrı havaalanlarının kısa olan pistlerinin uzatılması işleri ihale edilecek.

-Antalya Havalimanı pistinin ve taksi yolunun onarımı ihale edilecek.

-Erzincan, Hatay, Batman, Sivas, Kayseri ve Kars havaalanlarına yeni terminal binaları yapılacak.

-Balıkesir, Ağrı ve Eskişehir havaalanlarının büyütülmesi işine başlanacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika