spot_img
spot_imgspot_img
25 C
İstanbul
Cumartesi, 7 Eylül 2024

Havayollarına aile koltuk ücretlerini kaldırın baskısı

Seçtiklerimiz

ABD Ulaştırma Bakanlığı’ndan (USDOT) yapılan açıklamaya göre ABD’ de üç havayolu şirketi, rezervasyon sırasında bitişik koltukların müsait olması durumunda aile koltuk ücretlerini kaldırmayı yazılı olarak taahhüt etti.

Biden yönetiminin baskısı altında American Airlines (AAL.O) , Alaska Airlines (ALK.N) ve Frontier Airlines (ULCC.O) garantiyi müşteri hizmetleri planlarına dahil edecek.

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Havayollarına ekstra ücret ödemeden aile koltuğunu garanti etmeleri için baskı yapıyoruz ve şimdi bazı havayollarının bu sağduyu değişikliğini yapmaya başladığını görüyoruz.

“ABD’de Biden yönetiminden gereksiz ücretlerin kısılması yönündeki çağrılar arttıkça ABD havayolları aile koltuk ücretlerini kaldırıyor. Ulaştırma Bakanlığı (DoT), müşterilerin endişelerini gidermek için havayolları üzerinde kamuoyu baskısı oluşturmak amacıyla yeni bir kampanya başlattı .

American, Alaska ve Frontier havayolları küçük çocuklu ailelerin ücretsiz olarak birlikte oturmasına izin verdi. Geçen ay, tüm havayolları için ücretleri sona erdirecek bir yasa tasarısı getirildi.

ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, küçük çocuklarıyla seyahat eden ebeveynler, bir havayolu şirketi onları gereksiz ücretler ödemeye zorlamadan birlikte oturabilmeleri gerektiğini belirterek “Ekstra ücret ödemeden aile koltuklarını garanti etmeleri için havayollarına baskı yapıyoruz ve şimdi bazı havayollarının bu sağduyu değişikliğini yapmaya başladığını görüyoruz.

Bunu genel olarak bir gereklilik olarak belirleyen bir kural geliştirmek için ilerlerken bile, tüm havayolları bunu derhal yapmalıdır” dedi.

Çoğu havayolu, oturma taleplerini karşılamak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söylese de, yalnızca bazı taşıyıcılar, çocukların bir yetişkinin yanında ücretsiz olarak oturulacağını garanti ediyor.Aile koltuğu kontrol paneli, “havayollarının sağlamayı taahhüt ettiği hizmetlerin net bir karşılaştırmasını” sağlamayı ve “havayollarının aile koltuğuyla ilgili kafa karıştırıcı iddialarından” kaçınmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika