spot_img
spot_imgspot_img
24 C
İstanbul
Pazartesi, 16 Eylül 2024

Hürjet Jet Eğitim Uçağı Mısır Uluslararası Havacılık Fuarında Afrika Kıtasını Selamlayacak

Seçtiklerimiz

TUSAŞ, Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’nda HÜRJET ile Sahne Alıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) geliştirdiği HÜRJET Jet Eğitim Uçağı, 3-5 Eylül 2024 tarihleri arasında Mısır’ın İskenderiye şehri yakınlarındaki Uluslararası El Alamein Havaalanında düzenlenecek olan Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı’nda Afrika kıtasında sergilenmek üzere hazırlıklarını tamamladı. Bu fuar, Mısır Savunma Bakanlığı ve Mısır Hava Kuvvetleri ev sahipliğinde gerçekleşecek olup, Afrika ve Ortadoğu’daki savunma, uzay ve ticari havacılık sektörünün üst düzey yöneticileri ile hükümet yetkililerini bir araya getirecek.

TUSAŞ, bu önemli etkinlikte kendi özgün platformlarını tanıtma fırsatı bulacak ve Milli Muharip Uçak KAAN, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET, T129 ATAK Helikopteri ve AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı’nın maketlerini sergileyecek. HÜRJET, fuar boyunca gösteri uçuşları gerçekleştirecek ve sınıfının en gelişmiş jet eğitim uçağı olarak Afrika kıtasında boy gösterecek.

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu, HÜRJET’in Mısır’da uçuş gerçekleştirecek olmasından dolayı büyük gurur duyduklarını belirtti. HÜRJET’in test aşamalarında önemli başarılar elde ettiğini, yüksek irtifada hız testlerine başladığını ve 0.9 Mach hızı test ettiğini ifade eden Demiroğlu, uçağın 100’ün üzerinde sorti yaptığını ve toplamda 120 saat havada kaldığını söyledi. Ayrıca, Afrika kıtasının TUSAŞ için stratejik bir öneme sahip olduğunu, ilk İHA ve sabit kanat ihracatlarını bu kıtaya gerçekleştirdiklerini belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika