spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Hürjet, yabancı basının ilgisini çekti

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi kapsamında tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği savunma sanayii teknolojileri, yabancı basının da yakın takibi altında.

İlk uçuşunu 2023 yılında yapması beklenen ve TUSAŞ tarafından üretilen jet motorlu askeri savaş uçağı Hürjet, dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

TUSAŞ tarafından üretilen Hürjet’in eğitim ve hafif taarruz görevlerinde kullanılmak üzere tasarlandığına dikkat çekilirken, Türk havacılık sektörünün hızla ilerleyişi vurgulandı.
Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği Hürjet, 2025 yılında Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterine girecek.

AirDartNews’de yer alan habere göre, Türkiye’nin askeri havacılık sektörü için parlak günler yaşadığına dikkat çekildi.

Türkiye’nin en önemli havacılık sanayii üreticisi olan TUSAŞ’ın ileri düzey pilot eğitimi ve hafif taarruz görevleri için tasarladığı Hürjet’in ilk prototipinin tanıtıldığının dikkat çekilen haberde, Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan Northrop T-38 Talon tipi uçaklara alternatif olarak tasarlandığı ifade edildi.

Haberde ayrıca, Hürjet prototipinin ilk uçuşunun 18 Mart 2023 günü yapılmasının planlandığına değinildi.

Hürjet’in gücü nedeniyle süpersonik bir uçak olacağının kaydedildiği haberde, teknik özelliklerine vurgu yapıldı.

“TÜRKİYE, SAVAŞ ENDÜSTRİSİNİN SÖZCÜLERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİ”

Türkiye’nin yerli ve milli askeri teknolojilerinin de yer aldığı haberde, Hürjet’in yanı sıra MMU ve Kızılema’ya da yer verildi.

Türkiye’nin geliştirdiği ve ilk 5. nesil savaş uçağı olma özelliğini taşıyan Milli Muharip Uçak’ın geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedilirken, Türk yapımı insansız hava araçlarının rakiplerine kıyasla çok daha önde olduğu belirtildi.

BAYKAR tarafından üretilen Bayaktar TB2 İHA’ların dünya kamuoyunda adından sıkça söz ettirdiği ifade edilirken, insansız savaş uçağı Kızılema’nın da son testleri başarıyla tamamladığı vurgulandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika