spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Salı, 2 Temmuz 2024

İSG ve Pegasus’tan Yeni Rota: İstanbul’dan Edinburgh’a Direkt Seferler

Seçtiklerimiz

Türkiye-İskoçya Arası Köprü: İstanbul’dan Edinburgh’a Direkt Uçuşlar

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan İskoçya’nın başkenti Edinburgh’a yeni başlayan direkt uçuşlar, iki şehir arasında turizm, kültürel ve ekonomik bağları güçlendirme potansiyeline sahip. 27 Haziran itibarıyla başlayan bu seferler, Pegasus Hava Yolları tarafından haftada iki gün, perşembe ve pazar günleri icra ediliyor. İlerleyen dönemde, Temmuz sonu itibarıyla bu uçuşların haftada dört güne çıkarılması planlanıyor.

Bu yeni hava yolunun açılması, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın uluslararası bağlantılarını artırmasının yanı sıra Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki zaten dinamik olan ilişkilere yeni bir boyut getiriyor. İSG Üst Yöneticisi (CEO) Alp Er Tunga Ersoy’un belirttiğine göre, Birleşik Krallık, yolcu sayısı açısından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı için her zaman en yoğun ilk beş ülke arasında yer alıyor. Ersoy, “Geçen yıl Türkiye, Birleşik Krallık’tan yaklaşık 4 milyon turist ağırladı. Türkiye’nin en büyük dördüncü ihracat pazarı olan Birleşik Krallık ile 2023 yılı ticaret hacmimiz 19,5 milyar dolara ulaştı. Bu yeni hattımızın halihazırda var olan sıcak ilişkileri daha da güçlendirmesini, işbirliği olanaklarını artırmasını ve yılın geri kalanında ek 21 bin uluslararası yolcuyu meydanımıza kazandırmasını bekliyoruz.” dedi.

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk de, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlatılan yeni direkt uçuşların, Türkiye’nin turizm potansiyeline katkı sağlamasının ötesinde, kültürel ve ekonomik olarak iki ülkeyi daha da yakınlaştıracağını vurguladı. Öztürk, “Açtığımız her yeni hatla Türkiye’nin turizm potansiyeline önemli katkılar sağlıyoruz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Edinburgh’a başlattığımız direkt uçuşlarımızla, bu misyonumuzu bir adım daha ileriye taşımaktan mutluluk duyuyoruz. Uçuş ağımızı genişlettikçe Türkiye ile diğer ülkeleri, kültürel ve ekonomik olarak birbirine bağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu yeni uçuş hattı, İstanbul ve Edinburgh arasında köprü kurarak, her iki şehrin de turizm, ticaret ve kültürel alışverişlerini teşvik etmeye yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. Hem iş hem de turizm amaçlı seyahat edenler için büyük kolaylıklar sunan bu rota, İstanbul’un Avrupa’daki bağlantılarını güçlendirirken, Edinburgh için de Türkiye ve geniş Ortadoğu bölgesine açılan bir kapı işlevi görüyor.

Bu gelişmeler, İstanbul’un dünya çapında bir bağlantı merkezi olarak statüsünü pekiştirmekte ve İskoçya ile olan tarihi ve kültürel bağları daha da derinleştirmekte büyük rol oynayacak gibi görünüyor. İki şehir arası seyahatlerin kolaylaşmasıyla birlikte, turizm ve ticaret alanlarında yeni fırsatların kapıları aralanıyor

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika