spot_img
spot_imgspot_img
24.3 C
İstanbul
Çarşamba, 18 Eylül 2024

İsmail Haniyeh, Tahran’da İsrail Hava Saldırısında Hayatını Kaybetti

Seçtiklerimiz

Hamas Lideri İsmail Haniyeh, Tahran’da İsrail Hava Saldırısında Öldürüldü

İran devlet televizyonu ve Devrim Muhafızları, 31 Temmuz 2024 tarihinde, Hamas’ın siyasi büro şefi İsmail Haniyeh’in Tahran’da gerçekleştirilen bir hava saldırısında öldüğünü duyurdu. Devrim Muhafızları, Haniyeh’in Tahran’daki ikametgahına yönelik saldırıda kendisi ve bir korumasının “şehit” olduğunu belirtti.

Haniyeh, saldırıdan birkaç saat önce İran’ın dini lideri Ali Hamaney ile görüşmüştü ve İran’ın yeni cumhurbaşkanı Masoud Pezeshkian’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da bulunuyordu. Hamas, liderlerinin İsrail tarafından düzenlenen bir hava saldırısı sonucunda öldürüldüğünü iddia etti. Lübnan’ın Al Mayadeen televizyonu, İranlı bir kaynağa dayanarak, Haniyeh’in İran dışından fırlatılan bir füze ile öldürüldüğünü bildirdi.

Türkiye ve Rusya, saldırıyı kınayarak bu eylemin gerginlikleri artıracağını belirtti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Haniyeh’in öldürülmesini “korkakça bir eylem” olarak nitelendirirken, saldırının Gazze’deki savaşı bölgesel bir boyuta taşımayı amaçladığını ifade etti. Bu olay, İsrail’in Beyrut’ta Hizbullah komutanı Fouad Chokr’u hedef aldığı ve Golan Tepeleri’nde 12 İsrailli çocuğun ölümüne yol açan bir saldırıya yanıt olarak düzenlediği “hedefli saldırıdan” bir gün sonra gerçekleşti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika