spot_img
spot_imgspot_img
8.7 C
İstanbul
Pazartesi, 23 Aralık 2024

Japonya İlk KC-46A Tanker Uçağı’nı Teslim Aldı

Seçtiklerimiz

Boeing, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri’ne (JASDF) ilk KC-46A tanker uçağını teslim ederek bu programın ABD dışında bir müşteriye ilk teslimatını gerçekleştirdi.

Boeing KC-46 Başkan Yardımcısı ve Program Yöneticisi James Burgess, “ABD’nin ardından Japonya’nın da dünyanın en ileri ve güvenli, kendini kanıtlamış, çok işlevli muharebe havada yakıt ikmal kabiliyetine sahip olması, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri ve Boeing için son derece heyecan verici ve tarihi bir an. Uçak görev etkinliğini ve JASDF’in başarısını sağlamak üzere Japon müşterimizle uzun yıllara dayanan bir ortaklık için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Japonya’nın KC-46A tanker uçağı, JASDF’in yanı sıra ABD Hava Kuvvetleri, ABD Deniz Kuvvetleri ve ABD Deniz Piyadeleri uçaklarına havada yakıt ikmali yapabiliyor. KC-46A tanker uçakları, tüm dünyada şimdiden 5.000’in üzerinde sortiye ulaştı; boom ve yakıt doldurma tabancası sistemleri ile başka uçaklara 50 milyon libreden (22,65 milyon kilogram) fazla yakıt ikmali gerçekleştirdi.

Boeing Japonya Başkanı Will Shaffer,” Japonya’nın hem program hem de Hint-Pasifik bölgesindeki ABD-Japonya işbirliği açısından ciddi bir dönüm noktası teşkil eden KC-56A tanker uçağı alımı, iki ülke arasındaki güvenlik paktı bağlamında önemli bir rol oynayacak. KC-46A tanker uçağı, ayrıca, kargo ve yolcu taşıma kabiliyetleriyle Japonya’nın insani ve afet yardım çalışmalarına katkı sağlayacak.” dedi.

KC-46, KC-46 Problem, KC-46A Pegasus, KC-46 Yakıt İkmal Uçağı, KC-46 Pegasus

Çok yönlü ve amaçlı tanker uçağı, kargo konfigürasyonunda 18 adet standart askeri paletin (463L) taşırken, farklı konfigürasyonlarda yolcu ve kargo taşımacılığını birlikte yapabiliyor.

Japonya’nın KC-46A tanker uçağı, ayrıca, güçlü savunma ve taktik durumsal farkındalık sistemleriyle Japonya’nın hava üstünlüğü elde etmesine ve bunu sürdürmesine yardımcı olacak.

Boeing, ABD Hava Kuvvetleri ve JASDF ile ilk KC-46A tanker uçağı için 2017 yılının Aralık ayında Yabancı Askeri Satış sözleşmesi imzaladı. İkinci uçak opsiyonu 2018 yılı Aralık ayında kullanılırken, üçüncü ve dördüncü uçak opsiyonları 2020 yılının Ekim ayında kullanıldı.

Boeing, Washington eyaletinin Everett kentindeki 767 üretim hattında ABD Hava Kuvvetleri, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri ve diğer uluslararası müşteriler için KC-46A tanker uçağı imal ediyor. Ayrıca, KC-46A tanker uçağı gövde yapısının yüzde 16’sını Boeing’in Japon ortakları üretiyor.

Şu anda Japonya için ikinci KC-46A tanker uçağı montajına devam eden Boeing, ilki 2019 yılı Ocak ayında olmakla birlikte ABD Hava Kuvvetleri’ne 48 adet KC-46A tanker uçağı teslim etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika