spot_img
spot_imgspot_img
25.7 C
İstanbul
Çarşamba, 3 Temmuz 2024

Keyvan Havacılık ile Mainline Arasında Mutabakat Anlaşması imzalandı

Seçtiklerimiz

Keyvan Havacılık ile Mainline Arasında Mutabakat Anlaşması imzalandı

Keyvan Havacılık, Türkiye’nin havacılık ve navigasyon veri tabanı hizmetleri alanında öne çıkan şirketlerinden biri olarak, Çin’in havacılık sektöründe faaliyet gösteren Mainline Flight and Operation Support Services ile bir Mutabakat Anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, Keyvan Havacılık’ın son iki yıldır Çin havacılık sektöründe kurduğu iş birliklerini güçlendirmesi ve Türk-Çin havacılık ile uzay endüstrileri arasında köprüler kurması açısından büyük önem taşımakta.

Keyvan Havacılık, bu yeni uluslararası iş birliği ile dünya çapında onaylı havacılık ve seyrüsefer veri tabanı hizmetlerini sunarak, Türkiye’nin ihracatına katma değer sağlamayı amaçlıyor. Ocak 2023’te Çin’in kamu kurumu Nav China ve Ekim 2023’te Çin’in en büyük uçak üreticisi COMAC ile iş birlikleri yaparak Asya pazarındaki konumunu güçlendiren Keyvan, şimdi de Mainline ile yaptığı anlaşmayla Türkiye ve Çin arasındaki havacılık ilişkilerini daha da ileriye taşımayı hedefliyor.

Bu iş birliği, Keyvan Havacılık için, EASA LOA Tip 1 DAT Sağlayıcı sertifikasına sahip olan ve dünya çapında 40 binden fazla pist ve havaalanı, hava yolları, navaid, prosedür, kısıtlı ve yasaklı bölgeler gibi milyonlarca veriyi içeren veri tabanıyla, sektördeki liderliğini pekiştirmesi adına büyük bir adım. Aynı zamanda, Mainline’ın Çin’deki mevcut pazar varlığını pekiştirmek ve ek sektörlere açılmak için Keyvan ile yakın bir şekilde çalışmaya hazır olduğunu belirten Mainline Flight Service Yönetim Kurulu Başkanı Sun Hui, iki şirketin de küresel havacılık fenomeni olan Gelişmiş Hava Hareketliliği için veri desteği sağlama gibi yeni iş alanlarını keşfetmeyi planladıklarını vurguluyor.

Bu stratejik ortaklık, her iki şirket için de global pazarda yeni fırsatlar yaratma ve sektörde önemli katkılar sunma potansiyelini barındırmaktadır. Keyvan Havacılık CEO’su ve Kurucusu Mehmet Keyvan, Mainline ile yapılan iş birliğinin uluslararası havacılık pazarında önemli başarıya imza atmalarına olanak tanıdığını ifade ediyor. Bu iş birliği, Keyvan Havacılık’ın uzmanlığını ve müşteri memnuniyetine odaklanan hizmetlerini daha geniş bir alana yayarak küresel ölçekte fark yaratma potansiyelini artırıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika