spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
İstanbul
Salı, 17 Eylül 2024

Korean Air, Ekonomi Sınıfında Erişte Servisini Sonlandırıyor

Seçtiklerimiz

Türbülans Riskine Karşı Korean Air’den Yeni Güvenlik Önlemi

Korean Air, artan türbülans vakaları nedeniyle uzun mesafeli ekonomi sınıfı uçuşlarında anlık erişte servislerini durdurma kararı aldı. 15 Ağustos 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan bu karar kapsamında, yolculara sıcak su gerektirmeyen atıştırmalıklar, örneğin sandviç, hot dog, pizza ve sıcak cepler gibi seçenekler sunulacak.

Korean Air, sıcak suyla hazırlanan erişte servisinin, özellikle türbülans anında yanık gibi kazalara yol açabileceği endişesiyle bu kararı aldığını belirtti. Ekonomi sınıfında, kabin ekibi genellikle birden fazla sıcak su dolu erişte bardağını aynı anda taşıyor ve bu da türbülans sırasında kaza riskini artırıyor. Ancak, birinci sınıf ve business class yolcuları için bu servis, uçuşun belirli bir zaman dilimine kadar devam edecek.

Bunun yanı sıra, Korean Air, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren, orta ve uzun mesafeli uçuşlarında hizmetlerini inişten 40 dakika önce sonlandırıyor. Bu, artan türbülans vakaları nedeniyle alınan bir diğer güvenlik önlemi olarak belirtiliyor.

Korean Air, 2020 yılında Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından başlatılan türbülans anlık veri paylaşım platformuna katılan 21 havayolundan biri olarak güvenlik önlemlerini artırmaya devam ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika