Dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz, Türk işadamlarının milyon dolarlık özel jet merakını durduramadı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre, krizin etkisini ciddi biçimde göstermeye başladığı son aylarda işadamlarının aldığı 4 yeni jetle, Türk tesciline iş jeti sayısı, 52’den 56’ya çıktı.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, ekonomik kriz nedeniyle şu ana değin hiçbir iş adamının iş jetini satmadığını ya da tescilden düşürmediğini söyledi. Yetkililer, “Küresel ölçekte yaşanan ekonomik kriz, iş jetlerine olan talebi de vatandaşların uçma isteğini de etkilemedi. Bu sektörde, kriz yok diyoruz. Rakamlar ortada” görüşünü savundu.
2001 ekonomik krizi döneminde Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcılığı yapan Oktay Erdağı, 2001 krizinde hemen hemen bütün işadamlarının iş jetlerini sattığını belirterek, Bazı işadamlarının jetlerine de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) el koydu. Örneğin, Cavit Çağlar’ın jetine TMSF el koydu” dedi.
Mevcut 260 uçak sayısının yılsonunda 330’a çıkmasının beklendiğini belirten Erdağı, “Krizle birlikte uçak fiyatları düştü. Uçak fiyatları hem kiralamada hem de satın almada yüzde 50 azaldı. Havayolu şirketleri, krizi fırsata çevirip, filolarını büyütüyor. İşadamları da jet alıyor” dedi.
‘Bahara daha çok zaman var’
FİBA Holding Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türkiye’nin ekonomik krizden çıkması için henüz zamana ihtiyaç bulunduğunu, bu durumdan çok iyi olanaklarla çıkacağına inandığını bildirdi. Özyeğin, “Evet balon patladı.
Kriz dünyaya yayıldı. Şimdi krizin etkileri giderilmeye çalışılıyor. Ancak, ekonomik krizin bahara dönüşmesi için daha zamana ihtiyaç var” dedi.
var tmp;
tmp = document.getElementById(“news_content”).getElementsByTagName(“a”);
for(i=0; i