spot_img
spot_imgspot_img
2.5 C
İstanbul
Pazartesi, 24 Şubat 2025

Lilium’un İflas Kararı, Avrupa Hava Taksi Pazarında Endişe Yarattı

Seçtiklerimiz

Almanya’nın Lilium’u Final İflas Başvurusunda Bulundu

Almanya merkezli eVTOL üreticisi Lilium, yatırım eksikliği ve artan borç yükü nedeniyle son aşama iflas sürecine girmiştir. Şirket, finansal zorlukların etkisiyle gerekli mali desteği sağlayamadığının altını çizerek, operasyonlarını yeniden yapılandırmak amacıyla iflas başvurusunda bulunmuştur.

Lilium, yenilikçi hava taksi çözümleri geliştirme hedefiyle yola çıkmış ancak finansal planlamada yaşanan aksaklıklar, şirketin sürdürülebilirliğini zorlaştırmıştır. İflas süreciyle birlikte, mevcut borçların yeniden yapılandırılması ve şirket varlıklarının değerlendirilmesi planlanmaktadır.

Bu gelişme, Avrupa havacılık sektöründe eVTOL alanındaki diğer girişimler için de önemli bir uyarı niteliği taşımaktadır.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika