spot_img
spot_imgspot_img
20.4 C
İstanbul
Çarşamba, 16 Ekim 2024

Lufthansa, Frankfurt-Pekin Uçuşlarını İptal Etmeyi Değerlendiriyor

Seçtiklerimiz

Frankfurt-Pekin Hattında Belirsizlik: Lufthansa Rekabet ve Maliyetlerle Karşı Karşıya

Lufthansa, Almanya’nın önde gelen havayolu şirketi, Frankfurt ile Pekin arasında gerçekleştirdiği direkt uçuşlarını durdurmayı değerlendiriyor. Bu karar, Çinli havayolu şirketleriyle artan rekabet ve Avrupa’daki yükselen operasyonel maliyetler nedeniyle gündeme geldi. Şu anda Lufthansa, Frankfurt ile Pekin arasında haftada beş uçuş yapıyor, ancak bu uçuşlar geçmişte daha büyük uçaklarla yapılırken, düşen talep nedeniyle Airbus A340-300 uçaklarına indirilmiş durumda.

Kararın kesin olarak ekim ayında, eylül ayındaki yolcu trafiği verilerine dayanarak alınması bekleniyor. Ancak Lufthansa’nın, Münih-Pekin uçuşlarına devam edeceği düşünülüyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Avrupa’dan Çin’e yapılan uçuşlar, Rus hava sahasından kaçınmak için daha uzun rotalar kullanmak zorunda kaldı. Buna karşın, Çinli havayolları daha kısa rotalar üzerinden uçuş yaparak rekabet avantajı elde etmiş durumda.

Lufthansa’nın bu adımı, diğer Avrupa havayollarının da Çin destinasyonlarına yönelik benzer kararlar aldığı bir dönemde geliyor. Örneğin, British Airways Pekin’e olan tüm uçuşlarını durdurmayı ve Hong Kong’a olan uçuşlarını azaltmayı planlıyor​.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika