spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 7 Eylül 2024

Malezya Havayolları’nda Bir İlk: Orang Asli Kabin Ekibi Üyeleri”

Seçtiklerimiz

Malaysia Airlines İlk Yerli Kabin Ekibini Karşıladı

Malaysia Airlines, şirketin eğitim programını tamamlayan ilk yerli kabin ekibi üyelerini bünyesine kattı. “Orang Asli” yani “orijinal insanlar” olarak bilinen bu grup, Malezya’nın ilk yerleşik halkı olarak kabul edilen bir azınlık nüfusu temsil ediyor.

Malezya Havayolları, dört Orang Asli üyesinin Malaysia Airlines Berhad (MAB) Akademisi’nde üç aylık zorlu bir eğitim programından geçtikten sonra 11 Temmuz 2024’te mezun olduklarını açıkladı. “Suku Jakun’dan Amyisha Nurshahira A/P Rosman; Suku Temuan’dan Sarah Elissa Tang A/P Aman; Suku Semai’den Veena Angelina Bte Jincis ve Alzariza A/P Alwi, mezun olan 56 kabin ekibi arasında yer alıyor ve 7 Mayıs 2024’ten beri Malaysia Airlines uçuşlarında hizmet vermeye başladılar,” denildi.

Malaysia Aviation Group (MAG) Grup Genel Müdürü Datuk Captain Izham Ismail, “Orang Asli topluluğundan ilk kabin ekibi grubunu Malaysia Airlines ailesine katmaktan gurur duyuyoruz. Bu kilometre taşı, iş gücümüzde çeşitlilik ve kapsayıcılığı teşvik etme konusundaki devam eden taahhüdümüzü yansıtıyor ve geçmişlerine bakılmaksızın herkes için eşit fırsatlar sağlamayı hedefliyoruz,” dedi.

Ismail, “Kapsamlı eğitim programımız, tüm kabin ekibimizin en yüksek hizmet mükemmeliyet standartlarını ve Malezya Misafirperverliğini almasını sağlayarak, müşterilerimizin yolculukları boyunca konfor ve memnuniyetini öncelikli tutarak kişiselleştirilmiş ve premium hizmetler sunmalarını sağlıyor,” diye ekledi. Aralık 2023’te havayolu, Orang Asli Kalkınma Departmanı ile iş birliği yaparak Pahang, Perak ve Johor’da Jakun, Temuan ve Semai gibi çeşitli etnik grupları kapsayan bir işe alım kampanyası başlattı.

Orang Asli, Malezya’nın ilk yerleşik halkı olmalarına rağmen, maalesef yıllar içinde topraklarından sürülerek ayrımcılık ve zorluklarla karşı karşıya kalmışlardır. Singapur Ulusal Üniversitesi tarafından yayınlanan ‘Malezya’nın Orijinal Halkı: Geçmiş, Şimdi ve Geleceği’ adlı kitaba göre, Orang Asli genellikle ülkede akademik olarak zayıf görülüyor ve bu da nüfus için istihdam zorlukları yaratıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika