spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Melbourne Havalimanı’nda Evsizler İçin Otoparkta Uyuma Etkinliği

Seçtiklerimiz

Melbourne Havalimanı’ndan Evsizler İçin Farkındalık ve Yardım Etkinliği: Otoparkta Uyuma

Melbourne Havalimanı, aile içi şiddet nedeniyle evsiz kalan veya evsiz kalma riskiyle karşı karşıya olan kadınlar ve non-binary bireyler için farkındalık yaratmak ve bağış toplamak amacıyla bir otoparkta uyuma etkinliği düzenliyor. Bu etkinlik, 5 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşecek.

“Live Like Them Challenge” adlı kampanya kapsamında katılımcılar, Terminal 4 otoparkının en üst katında arabalarında bir gece geçirecekler. Bu deneyim, her gece binlerce insanın karşılaştığı zorlukları simüle etmeyi amaçlıyor. Havalimanı yetkilileri, etkinlikle ilgili olarak, “Arabada uyumanın nasıl bir his olduğunu, soğuk, aç ve izole hissetmenin ne demek olduğunu hayal edin. Şimdi, bu deneyimi bir geceliğine de olsa tercih etmek ve bu zorlukları yaşamak zorunda kalan insanlara destek olmak için yapmayı düşünün,” şeklinde bir açıklama yaptı.

Etkinliğe katılım ücreti kişi başı 100 Avustralya doları (yaklaşık 65 ABD doları) olarak belirlendi ve ayrıca bağışlar da kabul edilecek. Tüm gelirler, evsiz kalma riski taşıyan kadınları ve çocuklarını destekleyen Juno ve McAuley Community Services for Women adlı iki organizasyona aktarılacak. Etkinlikte en az 100.000 Avustralya doları (yaklaşık 65.000 ABD doları) toplanması hedefleniyor.

Melbourne Havalimanı CEO’su Laurie Argus, “Live Like Them Challenge, topluluğumuzun bir araya gelerek farkındalık yaratması ve aile içi şiddet sonrası evsiz kalanların hayatlarında somut bir fark yaratması için benzersiz bir fırsat sunuyor,” şeklinde konuştu.

Argus, katılımcıların bu deneyimle evsizlerin yaşadığı zorluklara biraz daha aşina olacağını umduğunu belirtti. Avustralya Sağlık ve Refah Enstitüsü’ne (AIHW) göre, 2022-2023 yıllarında aile içi şiddet yaşayan 23.000’den fazla kadın ve 13.000 çocuk, evsizlere yönelik hizmetlerden destek aldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika