spot_img
spot_imgspot_img
21.7 C
İstanbul
Salı, 17 Eylül 2024

Özbekistan’ın Yeni Havayolu Air Samarkand, Uçuşlarını Artırıyor

Seçtiklerimiz

Air Samarkand İstanbul Uçuşlarını Artırıyor: Üçüncü Airbus A321 Hizmette

Air Samarkand, Özbekistan merkezli yeni havayolu şirketi, filosuna eklediği üçüncü uçakla kapasitesini artırdı. Dar gövdeli Airbus A321, bu hafta başında ağır bakım ve kabin yenileme işlemlerinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Şarika’dan Samarkand Havalimanı’na geri döndü. Uçak, Özbekistan Sivil Havacılık Otoritesi (CAA) tarafından verilen CA-236 numaralı uçuşa elverişlilik sertifikasını alarak ulusal ve uluslararası güvenlik standartlarına tam uyum sağladığını kanıtladı.

10 yaşındaki bu uçak, IAE V2533-A5 motorlarıyla donatılmış olup, 12 koltuklu bir business sınıfı ve 182 koltuklu bir ekonomi sınıfı kabin düzenine sahip. Geçen yıl Kasım ayında havayolu tarafından satın alınan bu uçak, halihazırda Air Samarkand’ın filosunda bulunan Airbus A321neo ve geniş gövdeli A330-300 uçaklarına katıldı.

Filonun genişlemesiyle birlikte Air Samarkand, uçuş sayısını artırmayı planlıyor. 14 Eylül’den itibaren Samarkand-İstanbul arasında haftada üç uçuş gerçekleştirecek olan havayolu, bu rotadaki sefer sıklığını daha da artırmayı hedefliyor. Mart ayında tarifeli uçuşlara başlayan havayolu, Şarm El-Şeyh ve Nha Trang gibi destinasyonlara da uçuş düzenliyor. Ayrıca, Temmuz ayında Samarkand, Namangan ve Fergana’dan Cidde’ye başlattığı seferlerle, Özbek Müslümanlarının kutsal İslam bölgelerini ziyaret etmelerine olanak tanıdı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika