Pakistan Uluslararası Havayolları’nın Reklamı Skandala Yol Açtı
Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA), dört yıllık bir güvenlik yasağının ardından Avrupa uçuşlarına yeniden başlamaya hazırlanırken, Paris seferlerini tanıtmak amacıyla sosyal medyada paylaştığı bir reklam görseli tepki topladı. Reklamda, bir uçağın Eyfel Kulesi’ne doğru ilerlediği görülüyor; bu da 11 Eylül 2001’deki Dünya Ticaret Merkezi saldırılarını hatırlattığı için eleştirildi.
Sosyal medya kullanıcıları, görseli “uygunsuz ve duyarsız” olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Pakistanlı halkla ilişkiler uzmanı ve eski siyasi danışman Omar R. Quraishi, X platformunda yaptığı paylaşımda kampanyayı “tamamen sağır” olarak eleştirdi ve kendisini “gerçekten suskun” bıraktığını ifade etti.
PIA, Avrupa uçuşlarına yeniden başlamasını kutlamak için hazırladığı bu kampanyada, Paris’e giden uçağın kuyruğuna Eyfel Kulesi resmini ekleyerek, burnuna da “Paris’i Seviyorum” yazısını yazdırdı. Ancak reklam, sosyal medyada hem öfke hem de alay konusu oldu.
Kampanyaya yönelik tepkiler büyürken, PIA’dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.