spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Salı, 2 Temmuz 2024

PIA için Özelleştirme Sürecinde Son Viraj: AB Engeli Devam Ediyor

Seçtiklerimiz

Pakistan Hükümeti, PIA Özelleştirmesi İçin Altı Şirketle Görüşüyor

Pakistan Uluslararası Havayolları’nın (PIA) özelleştirilmesi süreci, Ağustos 2024 başında gerçekleştirilmesi bekleniyor. ARY News ajansının raporuna göre, 2024 yılının başlarında birçok yatırımcıdan alınan tekliflerin ardından, süreci yürüten yetkililer altı şirketten oluşan bir konsorsiyumu aday listesine dahil etti. Bu konsorsiyum, Air Blue, Arif Habib Corporation, Blue World City, Fly Jinnah, Pak Ethanol Consortium ve YB Holdings Consortium şirketlerinden oluşuyor.

Özelleştirme süreci, Haziran 2024’te Federal Özelleştirme Bakanı Aleem Khan’ın başkanlık ettiği Özelleştirme Komisyonu Kurulu toplantısında belirlendi. Bakan Khan, devlete ait zarar eden işletmelerin etkin ve şeffaf bir şekilde özelleştirilmesine yönelik kesin bir taahhütte bulundu. Ayrıca, özelleştirme işlemlerinin çeşitli medya platformlarında canlı yayınlanması önerisinde bulundu, ancak bu teklif henüz onaylanmadı.

Avrupa Birliği Komisyonu, Haziran 2024’ün başlarında Pakistan merkezli havayollarına, PIA dahil olmak üzere, Avrupa içindeki havalimanlarına uçuş yapma yasağını sürdürme kararı aldı. Bu karar, PIA’nın özelleştirilmesi planlarına önemli bir darbe olarak görülüyor. Potansiyel yatırımcılar, PIA’nın Londra, Paris, Frankfurt ve Amsterdam gibi büyük Avrupa merkezlerine uçuş yapma yetkisini kazanmadan önce yatırım yapmayı düşüneceklerdir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika