spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Pilotlar asli kusurlu

Seçtiklerimiz

Atlasjet’in 30 Kasım 2007 tarihinde İstanbul-Isparta seferini yapan World Focus’tan kiralanan yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı’na inişe geçtiği sırada Türbetepe Mevkisi’nde düşmüştü.

57 kişinin hayatını yitirdiği kazayla ilgili ağır ceza mahkemesinin tayin ettiği bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor mahkemeye gönderildi. 18 sayfalık raporda pilotlar Serhat Özdemir ve Tahir Aksoy, “asli kusurlu” olarak tespit edildi. Bilirkişi heyeti, pilotların yanlış durum muhakemesi yaparak rota dışında başka bir rotada alçalmaları nedeniyle kazanın meydana geldiği görüşünde birleşti. Pilotların planlama hatası yaparak seyrüsefer cihazlarına yanlış veri girdikleri belirtildi.

Uçak kazası davasında sık gündeme gelen yere yaklaşım cihazının arızalı olduğuyla ilgili de rapora not düşen bilirkişi, bu cihazın, uçak araziye fazla yaklaştığında yapması gereken sesli uyarıyı arızalı olduğu için yapmadığını tespit etti. Bilirkişi tüm bu cihazların gayrifaal olmasıyla ilgili pilotların uçağı uçurmaması gerektiğini, uçmaması gereken bir uçağın uçurulduğunu ifade etti.    

17 sanığın yargılandığı uçak kazası ile ilgili davanın 14’üncü duruşması bugün Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Duruşmada, bu rapor değerlendirilecek. 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika