spot_img
spot_imgspot_img
26.4 C
İstanbul
Cuma, 6 Eylül 2024

Qantas, Avustralya ile Paris Arasında Direkt Uçuş Başlattı: 20 Yıl Sonra İlk Kez

Seçtiklerimiz

Qantas, Avustralya ile Paris Arasında İlk Direkt Uçuşunu Başlattı

Qantas, Avustralya ile Fransa arasında ilk direkt uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. QF33 sefer sayılı uçuş, 12 Temmuz 2024 akşamı Batı Avustralya’daki Perth Havalimanı’ndan (PER) kalktı ve 16,5 saat sonra, 13 Temmuz sabahı yerel saatle 06.20’de Paris Charles de Gaulle Havalimanı’na (CDG) indi.

Bu hizmet, Qantas’ın Avustralya ile Avrupa arasında gerçekleştirdiği üçüncü direkt uçuş hattı oldu. Diğer iki hat, Perth-Londra Heathrow (LHR) ve Perth-Roma (FCO) arasındadır. Yeni Paris seferi, 2024 Yaz Olimpiyatları ve Kuzey Yarımküre yaz sezonunun yoğun döneminde haftada dört kez gerçekleştirilecek. Ağustos ortasından itibaren ise haftada üç kez sefer düzenlenecek.

Bu ultra uzun mesafeli uçuşlar, üç sınıflı kabin düzenine sahip Boeing 787-9 uçaklarıyla gerçekleştiriliyor. Uçaklarda 42 Business, 28 Premium Economy ve 166 Economy sınıfı koltuk bulunuyor.

Qantas, yeni Paris hizmeti ile yolculara Paris ile Perth arasında mevcut en hızlı alternatiften üç saat daha hızlı seyahat etme imkanı sunduğunu iddia ediyor. Avustralyalı havayolu şirketi, bu şekilde 20 yıl aradan sonra Fransız başkentine geri dönmüş oluyor.

Ancak bu Batı Avustralya’ya yapılan direkt bağlantı, gelecekteki projelerin habercisi olabilir. Paris, Qantas’ın Project Sunrise planına dahil olan şehirlerden biri. Bu plan, Sydney (SYD) ve Melbourne (MEL) ile şu anda Avustralya’nın en büyük iki şehrinden ulaşılması mümkün olmayan birkaç destinasyonu birbirine bağlamayı hedefliyor.

2026 yılından itibaren Project Sunrise rotalarında, yaklaşık 20 saat sürecek uçuşlar için özel olarak tasarlanmış kabinlere sahip Airbus A350-1000 uçakları kullanılacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika