spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Qantas’ın Embraer E190’ları İle Darwin-Singapur Uçuşları 2024’te Başlıyor

Seçtiklerimiz

Qantas, Darwin’den Londra’ya Giden Yolcusuna Beş Saat Tasarruf Sağlıyor

Qantas, uluslararası uçuş ağına yeni bir ek yaparak, Kuzey Bölgesi’ndeki Darwin Uluslararası Havalimanı’ndan (DRW) Singapur Changi Havalimanı’na (SIN) doğrudan uçuşlar başlatacağını duyurdu. Uçuşlar, Aralık 2024’te haftada beş gün olarak başlayacak ve 2025 Mart’ına kadar günlük seferlere çıkacak. Bu güzergah, Qantas’ın çift sınıflı Embraer E190 uçak filosu tarafından hizmet verilecek.

Darwin Havalimanı’ndaki E190 üssünün 2022’de faaliyete geçmesi, Qantas’a daha büyük uçaklarla mümkün olmayan destinasyonlara ulaşma imkanı tanıdı. Bu üs sayesinde Darwin ile Timor-Leste’nin başkenti Dili veya Doğu Timor arasında gerçekleştirilen hizmet gibi önceki rotalar mümkün hale geldi.

Singapur, Qantas’ın Darwin’den başlayan ikinci uluslararası bağlantısı olacak ve aynı zamanda QF1 uçuşu ile Londra’ya veya diğer Avrupa ve Asya destinasyonlarına bağlantı sağlayacak. Qantas, Darwin’den seyahat eden müşterilerin diğer Avustralya başkentleri üzerinden yapılan aktarmalı uçuşları atlayarak Londra ve diğer Asya veya Avrupa destinasyonlarına ulaşmak için yaklaşık beş saat zaman kazanacaklarını belirtti.

Qantas Uluslararası CEO’su Cam Wallace, “Bu doğrudan servis sadece Singapur’u ziyaret etmek isteyen Kuzey Bölgesi sakinleri için değil, aynı zamanda Londra, Avrupa ve Güneydoğu Asya’ya seyahat edenler için de harika bir haber. Ortağımız havayolları ile Phuket ve Kuala Lumpur gibi popüler destinasyonlara bağlantılarla seyahat sürelerinden saatlerce tasarruf sağlıyor” dedi. Wallace ayrıca, “Bu yeni rota, uluslararası sınırlar ilk kez pandemiden sonra yeniden açıldığında, Londra uçuşumuzu geçici olarak Darwin üzerinden yönlendirdiğimizde Kuzey Bölgesi Hükümeti ve Darwin Havalimanı’nın desteğiyle kurulan bağı yeniden tesis etmemize izin veriyor” diye ekledi.

Darwin ile Singapur arasındaki bağlantı, Qantas’ın havacılık tarihinde önemli bir rol oynamıştır. 1935’te, şirket, Avustralya ve Birleşik Krallık arasında Doğu Yarımküre üzerinden yapılan ticari yolcu hava rotası olan “Kanguru Rotaları”nı başlatmıştır. Darwin, Singapur ve Londra’ya gitmeden önce Avustralya’daki son duraktı. O günlerde Darwin’den Singapur’a yapılan uçuş, beş durak ve dört buçuk gün sürüyordu; bu, yeni 2024 rotasındaki dört saat 45 dakikalık uçuş süresine büyük bir kontrast oluşturuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika