spot_img
spot_imgspot_img
29.3 C
İstanbul
Salı, 2 Temmuz 2024

Qatar Airways, Lizbon Uçuşları ile Avrupa Ağına Güç Katıyor

Seçtiklerimiz

Qatar Airways, Doha’dan Lizbon’a Uçuşlarına Yeniden Başlıyor

Qatar Airways, Doha Uluslararası Havalimanı’ndan (DOH) Lizbon Humberto Delgado Havalimanı’na (LIS) doğrudan uçuşlarına yeniden başlayacağını duyurdu. Doha merkezli havayolu şirketi, Lizbon’a haftada altı uçuş ekleyerek yaz tarifesini genişletecek. Bu hizmet, COVID-19 pandemisi sırasında durdurulmuştu.

Lizbon, Qatar Airways’in hizmet vereceği 47. Avrupa destinasyonu olacak. Havayolu, Portekiz başkentinin, Avrupa’dan Orta Doğu, Afrika ve Hint Alt Kıtası’na uluslararası seyahatler için yeni bir giriş noktası oluşturacağını belirtti.

Statista’nın bir raporuna göre, Lizbon 2023 yılında yaklaşık 6.5 milyon yabancı ziyaretçi aldı ve bu, 2022 yılına göre neredeyse bir milyon daha fazla. Şehir, 2023 yılında Avrupa Seyahat Ödülleri’nin 30. Avrupa edisyonunda En İyi Kentsel Destinasyon seçildi.

Qatar Airways Ticari İşler Sorumlusu Thierry Antinori, “Avrupa pazarındaki ağ genişlememize devam ederken, Lizbon’u küresel ağımıza tekrar dahil etmekten mutluluk duyuyoruz,” dedi. Antinori, bu eklemenin havayolunun insanları ve yerleri birbirine bağlama taahhüdünü yeniden teyit ettiğini ve uluslararası seyahati daha erişilebilir ve konforlu hale getirdiğini ifade etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika