spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
İstanbul
Salı, 10 Eylül 2024

Rolls-Royce’dan Çalışanlarına Büyük Jest: 42,000 Çalışanına 700 Sterlinlik Hisse Dağıtılıyor

Seçtiklerimiz

Rolls-Royce 42,000 Çalışanına 700 Sterlinlik Hisse Dağıtıyor

Rolls-Royce, küresel çapta 42.000 çalışanını, yaklaşık 700 Sterlin değerindeki hisselerle ödüllendirmeye karar verdi. Bu adım, şirketin mali durumundaki güçlü toparlanmanın ardından geldi. Eylül 2024’te her çalışanına 150 hisse dağıtacak olan Rolls-Royce, bu uygulamayı ilk kez gerçekleştiriyor.

Şirket, yılın ilk yarısında elde ettiği 1,1 milyar Sterlinlik kârıyla, 2023’ün aynı dönemine göre kârını neredeyse ikiye katladı. Bu hisse dağıtımının Rolls-Royce’a yaklaşık 30 milyon Sterlin’e mal olması bekleniyor. Şirketin İngiltere merkezli çalışanları için üç yıllık bir hisse tutma süresi uygulanacak, beş yıl boyunca hisseleri elinde tutan çalışanlar ise bu kazançlarından vergi muafiyeti kazanacak.

Rolls-Royce, pandemi döneminde ciddi şekilde etkilenen bir şirket olarak CEO Tufan Erginbilgiç’in 2023 Ocak ayında göreve gelmesiyle toparlanma sürecine girdi. Erginbilgiç, şirketi “yanan bir platform” olarak nitelendirdiği bu süreçte 2.500 kişilik iş gücü azaltmasına gitti. Şirketin lideri olan Erginbilgiç, kendisinin bu hisseleri almayacağını belirterek, çalışanların şirketteki dönüşümde oynadığı kritik rolü vurguladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika