spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Rus Havayolları, Hizmet Ömrü Sona Ermiş Sovyet Uçaklarını Uçurmaya Devam Etmek İstiyor

Seçtiklerimiz

Sovyet-Era Uçaklarından Vazgeçmeyen Rus Havayolları, Uçuş İzinleri İçin Yetkililere Başvurdu

İki Sibirya merkezli Rus havayolu şirketi, Sovyet dönemine ait uçakların hizmet ömrünü uzatma talebinde bulunuyor. Antonov An-24 ve An-26 uçakları, üretimi sona ermiş küçük uçaklardır ve Rus havayolu şirketleri, Ukrayna’ya karşı yürütülen savaş nedeniyle uygulanan kapsamlı yaptırımların etkisiyle parça ve ekipman temininde sorunlar yaşıyor.

Angara Airlines ve Polar Airlines adlı iki Sibirya merkezli Rus havayolu şirketi, Sovyet dönemine ait iki uçağın hizmet ömrünün uzatılması için yetkililere başvuruda bulunuyor.

Antonov An-24 ve An-26, her biri 50 yolcu taşıyabilen küçük uçaklardır. Bu uçaklar, üretimleri neredeyse 10 yıl önce sona ermiş olup, ortalama 50 yaşında olan yaklaşık 100 uçak hala hizmette bulunmaktadır.

Angara Airlines’in CEO yardımcısı Sergei Zorin’e göre, bu uçaklar oldukça güvenilir olup, sistemlerinde herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Polar Airlines pilotu Konstantin Nazmutdinov, uçakların özellikle Rusya’nın Sibirya ve Uzak Doğu bölgelerindeki dondurucu iklimde uçmak için uygun olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika