spot_img
spot_imgspot_img
25.7 C
İstanbul
Cuma, 5 Temmuz 2024

Ryanair’den Acil Reform Çağrısı: ATC Eksiklikleri Nedeniyle 60 Uçuşunu İptal Etti

Seçtiklerimiz

Ryanair’den Avrupa Hava Trafik Kontrolüne Acil Reform Çağrısı

Ryanair, Avrupa Hava Trafik Kontrolüne Acil Reform Çağrısında Bulundu

Ryanair, Avrupa hava trafik kontrol (ATC) sistemindeki verimsizlikler nedeniyle yaşanan ciddi gecikmeler ve operasyonel aksaklıklar nedeniyle acil reform çağrısında bulundu. 27 ve 28 Haziran 2024 tarihlerinde yaşanan ATC personel eksiklikleri ve ekipman arızaları nedeniyle Ryanair, 60 uçuşunu iptal etmek ve 150 uçuşunu geciktirmek zorunda kaldı. Bu sorunlar, özellikle Maastricht’teki ATC merkezindeki eksikliklerden kaynaklandı.

Ryanair’in Operasyon Direktörü Neal McMahon, Avrupa ATC hizmetlerinin son yıllarda kötüleştiğini ve bu durumun hem havayollarını hem de yolcuları olumsuz etkilediğini belirtti. McMahon, Eurocontrol Genel Müdürü Raul Medina ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’i, bu sistemde acil iyileştirmeler yapmaya çağırdı. McMahon, artan ATC ücretlerine rağmen hizmet kalitesinin düştüğünü ve Avrupa’nın vatandaşları için daha verimli ve etkili bir ATC hizmeti sunulması gerektiğini vurguladı​ 

Ryanair, gecikme ve iptallerin yolcular üzerinde yarattığı olumsuz etkiyi en aza indirmek için özür diledi ve bu durumun kendi kontrolleri dışında olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika