spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Ryanair’in net kârı dört kat arttı

Seçtiklerimiz

İrlandalı havayolu şirketi Ryanair, maliyetlerdeki yükselişe rağmen yolcu trafiğindeki artış sayesinde bu yılın ilk çeyreğinde net kârının neredeyse dört katına çıkarak 663 milyon avroya ulaştığını duyurdu.

Şirket tarafından bugün yapılan basın açıklamasında, özellikle Paskalya tatilindeki iyi performans, mayıs ayında Birleşik Krallık’ta 3’üncü Charles’ın taç giyme töreni için verilen ek resmî tatil ve geçen yıl “Ukrayna’daki savaştan etkilenen” bir dönemle yapılan karşılaştırmanın bu sonuçta rol oynadığı belirtildi.

Ryanair, Haziran sonuna kadarki üç aylık dönemde yolcu sayısını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artırarak 50,4 milyona çıkardı. Firma, aynı zamanda, işletme gelirlerini yüzde 40 artırarak 3,65 milyar avroya yükseltti.

Yolcu başına alınan ortalama fiyatın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 arttığını belirten Ryanair, yakıt ve personel maliyetlerindeki neredeyse üçte bir oranındaki artış nedeniyle işletme maliyetlerinin de yüzde 23 yükseldiğini açıkladı.

Firma, hâlihazırda günde 3 bin 200’den fazla sefer ve 600 bine kadar yolcuyla “şimdiye kadarki en büyük yaz programını” hayata geçirse de yolcu gelirlerinin ve talep artışının “ikinci çeyrekte daha zayıf göründüğü” uyarısında bulunuyor.

Firmanın açıklamasında, “Boeing’in 2023 ilkbahar ve sonbaharındaki teslimat gecikmeleri nedeniyle, tüm yıl için yolcu sayısının başlangıçta tahmin edilenden biraz daha az olmak üzere yüzde 9 artışla yaklaşık 183,5 milyon yolcuya yükselmesinin beklendiği” belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika