spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Sabiha Gökçen'den Roma uçuşları başlıyor

Seçtiklerimiz

Blu-Express Havayolu`nun Sabiha Gökçen`den başlayacak Roma uçuşları için düzenlenen basın toplantısında konuşan ISG CEO`su Gökhan Buğday, Türkiye ve yurtdışı uçuş noktalarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Sabiha Gökçen Havalimanı`nın İstanbul`u en uygun fiyatlarla Avrupa`ya bağladığını söyledi. Blue-Panorama`nın 11. yaş gününde İstanbul uçuşlarını başlattığını ifade eden Blu-Express Ticaret ve Pazarlama Direktörü George Michalopoulos, `Anadolu Yakası`nda oturan 6 milyon insan ve Sabiha Gökçen Havalimanı`nın yolcu ve uçuş artışında yakaladığı ivme, kararımızı kolaylaştırdı` dedi.

Yeni terminal ve ek ünitelerinin açılışı ile birlikte, Avrupa`nın en yeni havalimanı olan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Avrupa rotasına her geçen gün yeni uçuşlar ekliyor. 9 Kasım`dan itibaren Türk Hava Yolları`nın Avrupa`da 7 ülkeye uçuşa başladığı Sabiha Gökçen Havalima`nda son olarak İtalyan Blue-Panaroma Havayolları`na ait Blu-Express Havayolları`nın Roma uçuşları başladı. Blu-Express Havayolları`nın Sabiha Gökçen Havalimanı`ndan başlattığı uçuşlar, Türkiye ile İtalya arasındaki ilk düşük fiyatlı seferler olma özelliği taşıyor. 2005 yılında, İtalyan Blue-Panorama`nın low-cost markası olarak hizmet vermeye başlayan ve Boeing 737-300 ve 400 uçakları ile ağırlıklı olarak Roma`dan İtalya`nın çevre ülke ve şehirlerine uçuşlar gerçekleştiren Blu-Express`in son destinasyonu Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden İstanbul oldu.

Blu-Express Havayolu ile Sabiha Gökçen`den başlayacak Roma seferleri için Sabiha Gökçen Havalima`nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya ISG CEO`su Gökhan Buğday, İSG Ticari Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın ile Blu-Express Havayolu Ticaret ve Pazarlama Direktörü George Michalopoulos katıldı. İSG CEO`su Gökhan Buğday toplantıda yaptığı konuşmada, Sabiha Gökçen Havalimanı`nın Avrupa`ya geçmeden Avrupa`ya uçma imkanı yarattığını söyledi. Sabiha Gökçen Havalimanı`nın Türkiye`deki ve yurtdışındaki destinasyonlarına hızla yenilerinin eklediğini belirten Buğday, `Amacımız, yurtdışına gitmek isteyenler için hem uçuş kalitesi hem de uygun fiyat açısından en iyisini sunmak. Blu-Express Havayolu ile başlayacak Roma uçuşlarını tüketicilere bir kampanyayla birlikte sunuyoruz. İstanbul- Roma uçuşlarının başlaması sebebiyle bin adet koltuk tek yön vergiler dahil 49 Euro`dan satışa sunuldu` dedi.

Blu-Express Havayolu Ticaret ve Pazarlama Direktörü George Michalopoulos toplantıda yaptığı konuşmada Sabiha Gökçen`in kendileri için çok önemli bir nokta olduğunu vurgulayarak, `Kararı vermeden once Sabiha Gökçen`in uçuş sayısı ve yolcu sayısında yakaladığı artış oranlarını inceledik. Yönetim kurulumuz bu ivmeden çok etkilendi ve tercihimizi Sabiha Gökçen`den yana yaptık` şeklinde konuştu.

Blu-Express Havayolu olarak 2008 yılında 6500 uçuş gerçekleştirerek 1.5 milyonun üzerinde yolcu taşıdıklarını belirten Michalopoulos, elde ettikleri gelirin ise 240 milyon Euro`yu bulduğunu söyledi. 2009 sonu itibariyle 2 milyon yolcu ve 280 milyon Euro gelir beklediklerini söyleyen Michalopoulos, `Sabiha Gökçen ile yaptığımız işbirliğinin büyüme hedeflerimize büyük katkıda bulunacağına inanıyorum` dedi.

Bu yeni hattın Türkiye- İtalya arasındaki ilk low-cost uçuş olduğunu söyleyen Michalopoulos, `Özellikle İtalyan turistler bu hat ile 2010 yılında Kültür Başkenti olacak İstanbul`u daha yakından görebilme ve etkinliklere katılma şansı bulacaklar` diye konuştu. Blue-Panorama`nın 11. yaş gününde İstanbul uçuşlarını başlattığını söyleyen Blu-Express Ticaret Direktörü George Michalopoulos, `Anadolu Yakası`nda oturan 6 milyon insan ve Sabiha Gökçen Havalimanı`nın yolcu ve uçuş artışında yakaladığı ivme, kararımızı kolaylaştırdı` dedi.

 

İHA

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika