AJet’in uçuş operasyon yetkisi alması ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden farklı meydanlar için slot talebinde bulunması, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın önemini artırıyor
THY’nin alt markası Anadolujet’in AJet olarak İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) merkezli bir hava yoluna dönüşmesiyle İSG ekonomik hava yolu işletmeciliğinde hub oldu.
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılan açıklamaya göre, Temmuz 2023 itibarıyla Türk Hava Yolları’nın iştiraki olarak kurulan AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi’nin ilk uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Teknik AŞ hangarında düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Yeni logosunda kırmızı renge veda eden, mavi ve siyah renkleri kullanan AJet’in kurumsal renklerine boyalı uçağı ilk kez gösterildi.
AJet’in global standartlarda düşük maliyetli hava yolu olarak faaliyetlerine devam edebilmek ve pazardaki rekabetçi konumunu güçlendirebilmek amacıyla genel müdürlük yönetim merkezini Sabiha Gökçen olarak belirlemesiyle söz konusu havalimanı, Türkiye’nin 2 dev düşük maliyetli taşıyıcısına ev sahipliği yapacak.
Şirket kurulumunun ardından AJet’in uçuş operasyon yetkisi alması ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) farklı meydanlar için slot talebinde bulunması, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın önemini özellikle artırıyor.
Havaalanı İşletme ve Havacılık Teknolojileri AŞ (HEAŞ) verilerine göre, bu yılın ilk 10 ayında toplam 31 milyon yolcu ağırlayan Sabiha Gökçen, ekim itibarıyla bir önceki yılda taşınan yolcu sayısını geçti. 2024 yılının ilk çeyreğinde gökyüzüyle buluşması beklenen AJet uçaklarının, “şehrin havalimanı” İstanbul Sabiha Gökçen’de yolcu trafiğini olumlu etkilemesi bekleniyor.
– ‘İş verimliliği ve bağlanabilirliği artırmak isteyen havayolları için Sabiha Gökçen tercih sebebi”
ISG açıklamasında, AJet’in genel merkez olarak Sabiha Gökçen’de konumlanma kararının, iş verimliliği ve bağlanabilirliğini artırmak isteyen hava yolları için Sabiha Gökçen havalimanın tercih sebebi olmasının bir kanıtı olduğu kaydedildi.
Tüm hava yolu şirketleriyle bugüne kadar kurulan ortaklıklara değer verildiği belirtilen açıklamada, ‘şehrin havalimanı’ olarak yeni iş birlikleri ile destinasyon sayısını artırmaya ve ortaklıkları güçlendirmeye devam edileceği vurgulandı.
Sabiha Gökçen, 53 ülkede 122 dış hat ve 40 iç hat olmak üzere toplam 162 destinasyona hizmet veriyor.