spot_img
spot_imgspot_img
26.4 C
İstanbul
Cuma, 6 Eylül 2024

Saurya Airlines Uçağı Katmandu’da Düştü: Pilot Hariç Herkes Hayatını Kaybetti

Seçtiklerimiz

Saurya Airlines CRJ200 Kazasında 18 Kişi Hayatını Kaybetti

Nepal’in başkenti Katmandu’daki Tribhuvan Uluslararası Havalimanı’nda (KTM) Saurya Airlines’a ait bir CRJ200 uçağı, kalkış sırasında kaza yaptı. 24 Temmuz 2024’te yerel saatle yaklaşık 11:00’de meydana gelen kazada 18 kişi hayatını kaybetti. Uçakta bulunan 19 kişiden sadece kaptan pilot sağ kurtulabildi ve şu anda hastanede tedavi görüyor.

Kazanın Detayları

Kazaya uğrayan uçak, Kanada yapımı CRJ-200ER modeliydi ve 21 yıllık bir uçaktı. Katmandu’dan Pokhara Havalimanı’na (PKR) başka bir uçağı onarmak için giden uçakta 17 teknisyen ve 2 mürettebat bulunuyordu. Kaza, uçağın kalkıştan sonra sağa dönmesi ve pist merkez hattının yaklaşık 200 metre doğusuna çarpması sonucu meydana geldi. Uçak çarpmanın ardından alev aldı ve kurtarma ekipleri yangını kontrol altına alarak 18 kişinin cesedini çıkardı.

Resmi Açıklamalar ve Önceki Kazalar

Nepal Sivil Havacılık Otoritesi, kazanın ardından yaptığı açıklamada, uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra doğuya döndüğünü ve pistin doğu tarafında düştüğünü belirtti. Kurtarma operasyonlarının hemen başlatıldığı ve yangının kontrol altına alındığı, 18 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı ve bir yaralının hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Bu kaza, Nepal’de son yıllarda meydana gelen en ölümcül kazalardan biri. Ocak 2023’te Yeti Airlines’a ait bir ATR 72 uçağı, Pokhara’ya iniş yapmadan önce düşmüş ve 72 kişi hayatını kaybetmişti. Bu kaza, Nepal’de son 30 yılın en fazla can kaybına yol açan uçak kazası olmuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika