spot_img
spot_imgspot_img
20.4 C
İstanbul
Pazartesi, 16 Eylül 2024

SHGM’den Pilotlara Kritik Uyarı: Bulaşıcı Hastalık Prosedürlerine Dikkat!

Seçtiklerimiz

Uçuş Güvenliği İçin Yeni Prosedürler: SHGM’den Pilotlara Bulaşıcı Hastalık Uyarısı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden Pilotlara Bulaşıcı Hastalık Prosedürleri Uyarısı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), pilotları uçuş sırasında bulaşıcı hastalık belirtileri gösteren yolculara yönelik uygulanması gereken prosedürler konusunda dikkatli olmaları için uyardı. SHGM tarafından yayımlanan yeni uçuş operasyon direktiflerinde, uçuş sırasında bir yolcuda bulaşıcı hastalık belirtileri tespit edilmesi durumunda kaptan pilotun hemen hava trafik kontrolü ile iletişime geçmesi gerektiği vurgulandı.

Yeni Prosedürlerin Önemi

SHGM’nin açıklamasına göre, havayolu şirketlerinin, bulaşıcı hastalık vakalarında uygulanacak prosedürleri geliştirmeleri ve bu prosedürleri İşletme El Kitaplarına dahil etmeleri zorunlu hale getirildi. Belirtiler arasında 38°C ve üzeri ateş, sürekli öksürük, solunum güçlüğü veya deri döküntüleri gibi semptomlar yer alıyor. Bu gibi durumlarda uçuş ekibinin, durumu ilgili Hava Trafik Ünitesine bildirerek gerekli tıbbi önlemleri alması gerekmekte.

Halk Sağlığı Risklerinin Yönetimi

Varış meydanlarında halk sağlığı risklerinin minimize edilmesi amacıyla gerekli tıbbi ekipman ve ekiplerin hazır bulundurulması gerektiğini belirten SHGM, bu prosedürlerin eksiksiz uygulanmasının hem yolcu hem de uçuş ekibi güvenliği açısından kritik olduğunu ifade etti.

SHGM’den Yapılan Resmi Açıklama

SHGM, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından gerçekleştirilecek olan denetimlere hazırlık kapsamında 2024/01 ve 2024/02 sayılı Uçuş Operasyon Direktiflerini yayımladı. İşletmelerin, bu direktifler doğrultusunda prosedürlerini hızlı bir şekilde güncellemeleri ve İşletme El Kitaplarına dahil etmeleri gerekiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika