spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
İstanbul
Salı, 17 Eylül 2024

Spirit Airlines, 240 pilotu işten çıkaracağını ve 100 kaptanı düşük rütbeye düşüreceğini duyurdu

Seçtiklerimiz

Spirit Airlines, Airbus Siparişlerini Erteledi ve Maliyet Tasarruflarına Odaklandı. Spirit Airlines, 240 pilotu işten çıkaracağını ve 100 kaptanı düşük rütbeye düşüreceğini duyurdu.

Spirit Airlines, maliyet tasarrufu önlemleri kapsamında yaklaşık 100 kaptanı düşük rütbeye düşüreceğini ve yaklaşık 240 pilotu işten çıkaracağını duyurdu. Bu karar, Spirit Airlines’ın 1 Ağustos 2024’te yayımlanan ikinci çeyrek sonuçlarıyla birlikte açıklandı. Şirket ayrıca, Airbus’tan beklenen tüm uçak siparişlerini ertelediğini ve 2025’in ikinci çeyreğinden 2026’nın sonuna kadar teslim edilmesi planlanan uçakların 2030-2031 yıllarına kaydırıldığını doğruladı.

Spirit Airlines, yıllık 100 milyon dolarlık maliyet tasarrufu hedefi doğrultusunda ilerlediğini ve bu tasarrufun yaklaşık 75 milyon dolarının 2024 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmesinin beklendiğini belirtti. Ultra düşük maliyetli havayolu şirketi, aynı zamanda pilot ve kabin memuru alımını da geçici olarak durduracak.

Mevcut kabin ekibi personeline ise gönüllü ücretsiz izin teklif edilecek.

Spirit Airlines CFO’su Fred Cromer, şirketin düşük maliyet liderliğini sürdürmek ve yeterli likiditeyi sağlamak için maliyetleri agresif bir şekilde yönetmeye devam edeceğini söyledi. Şirketin Başkanı ve CEO’su, ikinci çeyrek sonuçlarını değerlendirirken, gelirlerdeki hayal kırıklığının, sektördeki kapasite artışları ve rekabet ortamındaki yan gelir fiyatlandırma değişikliklerinden kaynaklandığını belirtti.

Şirketin toplam operasyonel gelirleri, 2024’ün ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %10’dan fazla düşerek 1.28 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2023 yılının aynı döneminde bu rakam 1.43 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika