spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Suriyeli hava yolu şirketi Cham Wings, Belarus uçuşlarını durdurdu

Seçtiklerimiz

Suriye merkezli özel havayolu şirketi Cham Wings, Belarus Polonya sınırında biriken binlerce göçmen dolayısıyla oluşan ‘kritik koşullar’ nedeniyle Şam-Minsk arasındaki uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

Duyuru, Polonya polisinin sınırda bir Suriyelinin öldüğünü bildirmesinden birkaç saat sonra geldi.

Şirketten yapılan açıklamada, “Belarus-Polonya sınırındaki durum ve Minsk uçuşlarımızdaki yolcuların çoğunun Suriye vatandaşı olması nedeniyle, Belarus’un başkentine yönelik cumartesi gününden itibaren uçuşlarımızı durdurma kararı aldık.” denildi.

Kararın, Avrupa’ya gitme niyetinde olan göçmenlerle uçaktaki diğer yolcular arasındaki farkın anlaşılamaması nedeniyle alındığı belirtildi.

Çoğu Irak ve Suriye kökenli Orta Doğulu binlerce kişi, Avrupa Birliği üyesi olmayan Belarus sınırından geçerek AB ülkelerine ulaşmaya çalışıyor.

Belarus, son aylarda Iraklılar ve Suriyeliler başta olmak üzere Orta Doğu’nun diğer ülkeleri ve Afrika’dan gelenlere kolay turist vizesi vermeye başlamıştı.

Bu durum, göçmenlerin Belarus’a geldikten sonra buradan Avrupa sınırına ulaşabilecekleri, ardından AB üyesi olan Polonya, Litvanya ve Letonya’ya gizlice girmeyi deneyebilecekleri anlamına geliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika