spot_img
spot_imgspot_img
26.4 C
İstanbul
Cuma, 6 Eylül 2024

TAV Havalimanları CEO’su Serkan Kaptan: 2024’te Güçlü Büyüme Bekliyoruz

Seçtiklerimiz

Karadağ’da Yeni Yatırımlar: TAV Havalimanları’nın Yeni Hedefi

TAV Havalimanları CEO’su Serkan Kaptan’dan 2024 Hedefleri ve Kuveyt Havalimanı Açıklamaları

TAV Havalimanları CEO’su Serkan Kaptan, CNBC-e’de katıldığı Kazandıran Strateji programında 2024 hedefleri ve Kuveyt Havalimanı’nın işletmesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kaptan, Kuveyt Havalimanı işletme ihalesine katıldıklarını ve sonuçların önümüzdeki 2 ay içinde netleşmesini beklediklerini söyledi. Bu ihaleyi kazanmaları durumunda, Kuveyt Havalimanı’nı önemli bir bağlantı noktası olarak görerek stratejik pozisyonlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Kaptan, özellikle dış hat trafiğinde ilk 6 ayda yüzde 20’lik bir artış yaşadıklarını dile getirdi. İzmir’de yüzde 25 büyüme kaydettiklerini ve yurt dışı operasyonlarda Almati Havalimanı’nın önemli bir büyüme gösterdiğini vurguladı. Ayrıca, Doğu Avrupa’daki varlıklarını Karadağ’a kaydırmayı planladıklarını ve Karadağ’ı uzun süredir takip ettiklerini belirtti.

Global Havacılık ve Rusya Krizi

Kaptan, Avrupa’da iç hat trafiğinde ciddi bir yavaşlama yaşandığını ve Rusya’nın tüm coğrafyayı etkilediğini söyledi. Antalya’da Rus yolcu sayısında yüzde 40 oranında bir kayıp yaşadıklarını, ancak bu kaybı Avrupa yolcusuyla telafi ettiklerini ve Antalya’da pandemi sonrasında yüzde 17 artış kaydedildiğini belirtti.

Antalya’da Devam Eden Yatırımlar

Antalya’daki yatırımlarının yıl başında tamamlanacağını söyleyen Kaptan, hızlı büyümenin devam etmesini beklediklerini ve yabancı yatırımcı oranının arttığını belirtti. İlk 6 ayda en iyi performans gösteren hisselerden biri olduklarını ve yurt dışı büyüme arzularının farkında olduklarını vurguladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika