spot_img
spot_imgspot_img
21.8 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Tayvan’daki uçak kazasında ölü sayısı 23’e yükseldi

Seçtiklerimiz

Büyük bölümü sulara gömülen uçaktaki 20 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. Yetkililer, yolcularının çoğu Çinli turist olan uçaktaki 15 kişinin kurtarıldığını, çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Başkent Taipei’deki Songşan havalimanından kalktıktan kısa süre sonra Keelung Nehri’ne düşen uçağın, TransAsia Havayolları’na ait olduğu açıklandı.

Uçağın nehre düşmeden önce çarptığı yerde bıraktığı enkaz…

Beşi mürettebat, 58 kişi taşıyan uçağın alçalırken nehrin üzerindeki bir köprüye çarptığı an, otoyoldaki bir aracın içinden görüntülendi. Uçağın kalkıştan kısa süre sonra neden alçalmaya başladığı ise bilinmiyor.

Uçak düşerken kanatlarından biri, otoyoldaki bir taksiye sürttü. Seyir halindeyken savrulan aracın şoförü ve bir yolcu yaralandı.

"ÖZÜR DİLERİZ"

Kazanın ardından basın toplantısı düzenleyen TransAsia yöneticisi Çen Şinde, kamuoyunun önünde başını eğerek özür diledi. Çen, "Kurbanların ailelerinden özür diliyoruz. Zamana karşı yarışan kurtarma ekiplerine de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Temmuz ayında yine TransAsia Havayolları’na ait bir uçak Tayvan’ın Penghu Takımadaları yakınında fırtına nedeniyle düşmüştü. Kötü hava şartlarının etkisiyle gerçekleşen kazada 48 kişi hayatını kaybetmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika