spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Temel Kotil: Türkiye’nin Milli Uçak Projesi KAAN, Hızlı ve Güçlü Bir Başlangıç Yaptı

Seçtiklerimiz

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN, Dünyanın En Hızlı Biten Uçak Projesi

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşu hakkında açıklamalarda bulundu. Kotil, KAAN’ın dünyanın en hızlı biten uçak projesi olduğunu belirtti. Uçağın performansının F22-F35 arasında olduğunu ifade eden Kotil, hava görevini daha iyi yapması gerektiğini vurguladı. Kotil, uçağın hava kuvvetlerine 2028’de, F16’lerden daha güçlü olarak teslim edileceğini ve 2030-2032 yıllarında aylık 2 uçak üretmeye devam edileceğini açıkladı.

Temel Kotil, Çin ve Rusya’nın uçaklarını satmamasına ve ABD’nin F22’sinin satışının olmamasına rağmen KAAN’ın önemsenmesinin kısa sürede sona erdiğini söyledi. Uçağın hızlı bir şekilde geliştirilmesinin ardındaki süreci anlatan Kotil, KAAN’ın zorlu bir proje olduğunu ancak Türkiye’nin kendini ispatladığını ifade etti.

Hürjet projesindeki başarıdan sonra KAAN’ın uçuşunu beklediğini belirten Kotil, uçağın alt sistemlerinin büyük bir kısmının yerli olduğunu ve Aselsan, MİLGEM gibi Türk şirketlerinden destek alındığını belirtti. Kotil, KAAN’ın bir insan hikayesi olduğunu ve zor bir proje olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin bu alandaki başarısını ön plana çıkardı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika