spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Thai AirAsia finansal zorluklardan uçuşlarını durdurdu!

Seçtiklerimiz

Covid-19 nedeniyle hava yolu şirketleri zor günler yaşamaya devam ediyor. Finansal zorluklar nedeniYle Thai AirAsia uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Pandemi sürecinden derinden etkilenen sektörlerin başına gelen sivil havacılıkta şirketler ayakta kalma savaşı veriyor. Thai Airways’in Covid-19 kaynaklı finansal sorunlara çözüm aradığı Tayland’da Thai AirAsia Ağustos ayı boyunca uçuşlarını askıya aldı.

Eylül ayına kadar uçuş yapılmayacağını duyuran şirket, personel maaşlarında da kısmı ve tam kesinti uygulayacak.Şirketin ayakta durabilmek adına uzun süredir kredi arayışında olduğu ancak gereken desteği bir türlü alamadığı açıklandı.

Covid-19 pandemisi nedeniyle yolcu sayılarının istenilen seviyeye ulaşamaması ve yeteri kadar nakit girdisinin sağlanamaması şirketleri zora sokmuştu.

Bangkok Post’un haberine göre Thai AirAsia, Temmuz ayın yönetici maaşlarının Eylül ayına kadar ödenmeyeceği, operasyonel düzeydeki personelin ise temmuz ayındaki maaşlarının sadece yüzde 50’sini alacağı ve geri kalanının eylül ayında ödeneceği anlaşılıyor.

Aktif olmayan çalışanlar maaşlarının yüzde 25’ini Eylül ayında alacaklar.Havayolu şirketi önümüzdeki ay mevcut krizin hafiflemesine güveniyor ve uçuşların yeniden başlamasına olanak sağlayacak bir kredi sağlamayı umuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika