2009 yılında Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığına seçilen Osman Yıldırım döneminde adeta çağ atlayan kurum 2011 yılında Türkiye’nin ilk ve tek, Dünyanın 37’nci havacılık ve uzay üniversitesiyle büyük ilgi uyandırmıştı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığının açtığı havadan yangın söndürme ve Sağlık Bakanlığının açtığı ambulans helikopter ihalelerini kazanan Türk Hava Kurumu, son olarak Onur Hava Yollarını bünyesine katacağı ve yerli eğitim uçağını 2014 yılında uçuracağı haberleriyle yeniden gündeme geldi.
Kurban derisi, fitre ve zekât toplama tekelinin kalktığı bir dönemde maddi olarak zor duruma düşeceği beklenirken, tam tersi yatırımlara hız veren Türk Hava Kurumu öz kaynaklarını kullanarak oldukça karlı yatırımlara imza attı.
Ancak yaptığı başarılı işler ve son zamanlarda kazandığı ihaleler THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’ı ve Türk Hava Kurumu’nu art niyetli kişilerin hedefi haline getirdi. Havacılık sektöründe menfaat kaybına uğrayan bazı çevreler, önceki dönemde Kurum ile ilişiği kesilen kişilerin desteğini alarak THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’a ve Türk Hava Kurumuna yönelik olarak karalama kampanyası başlattı.
Ancak Türk Hava Kurumu Şube Başkanlarının Osman Yıldırıma duydukları güven sayesinde Kurumu zora düşürmek için uygulamaya konulan planlar işe yaramadı. THK Şube Başkanları Genel Merkezi arayarak Osman Yıldırım’a desteklerinin devam edeceğini belirterek gerçekleştirilen faaliyetlerin hız kesmeden devam etmesi yönünde görüş bildirdi.
THK Üniversitesinin kurulması zamanında da aynı sıkıntılarla karşı karşıya kalan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım’ın karşılaştığı zorluklarla başarıyla mücadele eden ve kolayca yılmayan bir yapıya sahip olduğu herkes tarafından biliniyor.