spot_img
spot_imgspot_img
24.7 C
İstanbul
Cuma, 23 Ağustos 2024

THK Sevenleri Grubu Çılgına Döndü

Seçtiklerimiz

Değerli Havacılık ve Türk Hava Kurumu mensupları ;
 
1-Türk Hava Kurumunun 2015 – 2018 yılları arasında borcu 280 milyondan 725 milyona çıkmıştır. Yani borç 3 misli artmıştır.
 
2-Türk Hava Kurumunun borcu artarken anlaşılmaz bir şekilde mal varlığında da azalma olmuş, Kurumun en değerli mülkleri satılmıştır. Dolayısı ile mülklerin satılması ile birlikte kira gelirleri %50 den fazla azalmıştır.
 
3-Mülklerin azalmasına paralel olarak Şube Başkanlarını tehdit ederek Şube Başkanlıkları kapatılması hızlanmıştır. Kapatılan şube sayısı 100’ e yaklaşmıştır.
 
4-Türk Hava Kurumu; Orman Bakanlığından, Sağlık Bakanlığından, Tarım Bakanlığından önemli ihaleleri döviz olarak almıştır. 
 
5-Kurumun borçları Türk Lirasıdır. Dövizdeki artışa paralel olarak borçlar azalması gerekirken kötü yönetim sayesinde borçlar 3 misline çıkmıştır.
 
6-Gelirlerin azalması şubelerin ödeneklerinin gönderilmemesine neden olmuştur.
 
7-Şubelerin sosyal fonlarına el konularak havacılık faaliyetleri aksatılmıştır.
 
8-Tedarik edilen hava aracı malzemeleri gümrüklerden zamanında çekilmediği için devlet el koymuş ve devlet malı olmuştur.
 
9-Malzeme olmaması nedeni ile uçaklar gayri faal olmuş pilotaj eğitimi gören pilot adayları yüksek fiyatlara diğer uçuş okullarında uçurulmuştur.

10-Bakım personelinin maaşlarını ödememesi nedeni ile uzun sürelerde eğitilen personel kaybedilmiş, uçak ve helikopter faaliyetleri olumsuz etkilenmiştir.
 
11-Türk Hava Kurumunun önemli faaliyeti olan balonları ihalesiz olarak bir firmaya verilmiş, rekabet olmadığı için kurum zarara uğratılmıştır.
 
12-Dünya Hava Oyunlarını Türkiye’de yapmayı teklif ederek, Kurumun milyonlarca dolar zarar etmesine zemin hazırlamışlardır. Bununla havacılık sevdalılarının gözü boyanmak istenmiştir.
 
13-Türk Hava Kurumu çalışanlarının maaşları zamanında ödenmeyerek personel mağdur edilmiş, kadrosu olmayan yüksek maaşlarla yandaş danışmanlar alınmış bunların ne yaptıkları bugüne kadar anlaşılmamıştır.
 
14-Sudan sebeplerle kendi taraftarı olmadıklarını düşündükleri personelin işine son vererek büyük mağduriyet yaratılmış olup, kaliteli personelin kaybına neden olmuştur.
 
15-İhrakiye (Yakıt Ticareti Yapma Lisansı) olduğu halde bu kullanılmayarak yakıt diğer firmalardan yüksek fiyatlara alınarak kurum zarara uğratılmıştır.
 
16-THK 44. Büyük Genel Kurulunda mülklerin satışı ile ilgili doğrudan yetki verilmemesine rağmen halkımızın bağışı olan malları satarak THK‘yı halkın gözünde itibarsızlaştırmışlardır.
 
17-Kürşat ATILGAN tanıdık ve yakınlarını koordinatör ve danışman statüsünde işe alarak kurumu zarara uğrattığı gibi personel içerisinde büyük huzursuzluğa neden olmuştur.
 
18-THK’nın gerçek sahipleri olan Şube Başkanları ile randevunuz yok diyerek Genel Başkan ve Genel Sekreter görüşmekten kaçınmıştır. Çünkü onların soracağı mülk satılması, personel maaş ödenmemesi ve SGK borçlarının yatırılmaması sorularına cevap vermek istememeleri nedeniyle Şube Başkanları ile görüşmekten kaçınmışlardır.
 
19-THK’nın Ünye havaalanı hiçbir karşılık alınmadan devredilmiştir. Siz kimin malını kime devrediyorsunuz? Öyle bir hakkınız yok.
 
20-THK’nın borçlarının artmasına karşılık hiçbir yatırım yapılmamıştır. Bunu kim sorgulayacak.
 
21-Türk Hava Kurumu Mensupları; Elazığ da yapılan otelin satıldığını biliyor musunuz? Kime? Ne zaman? Kaça sattın?
 

NOT: Kürşat ATILGAN’ a 100.000 Dolarlık saat hediye edildiği, kimin neyin karşılığında verildiği iddialarına da cevap bekliyor olacağız.
 
 
Türk Hava Kurumu Sevenleri Grubu
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika