Önceki yıllarda THY’nin yapamadığı bazı hizmetlerin de olduğuna dikkat çeken Karlıtekin, “Tek bir ürün ile her türlü müşteri kesimi, menzil ve piyasaya hitap etmeye çalışıyordu. Bu bazı dezavantajları da beraberinde getiriyordu. Ama artık THY olarak her müşteri kesimi, menzil ve piyasa dilimine uygun ürün getirerek yeni stratejinin temellerini atmış olduk. Boeing 777 uçaklarının filomuza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Karlıtekin, THY’nin bu başarıyı elde etmesinin bir ekip işi olduğunu belirterek, tüm THY çalışanlarına teşekkür etti.
“First Class değil, Suit Class hizmet başlatıyoruz”
THY Genel Müdürü Temel Kotil de, 2008 yılının sonuna yaklaşırken THY uçak filosuna Boeing 777-300ER uçaklarının eklendiğini belirterek, “Artık first class değil, suit class servisi başlatıyoruz” dedi. THY’nin 2008 yılını yolcu sayısı ve ticari performans olarak çok iyi bir şekilde kapattığını ifade eden Kotil, “Biliyoruz ki 2008 bir kriz yılıydı. 2009 yılı da havacılıkta bir kriz yılı olarak bekleniyor. Buna rağmen THY yönetimi Boeing 777 uçaklarını filosuna katmakla ve ilave olarak da 4 adet Airbus 321 full business class uçağı servise almakla 2009 yılına ne kadar güvenle baktığını göstermiş oldu. THY son 5 yılda sürprizsiz büyüme içinde. Önümüzdeki 5 yıl içinde de bu devam edecektir. Şu anda ihalesi devam eden 105 uçak var. Bu da aslında ileriye güvenle baktığımızın bir göstergesidir. Bugünkü tanıtımını yaptığımız uçaklar suit class denilen Avrupa’da yalnızca bir hava yolunda, uzak doğuda 4 hava yolunda bulunan yüksek kalitede bir hizmeti servise koyuyor. Artık büyüme, karlılık gibi konuları aşan Türk Hava Yolları, marka ve kalitede dünyada bir numara olduğunu bugün herkese gösterecek” dedi. Kotil, Akdeniz ve Karadeniz adları verilen 2 adet Boeing 777 uçağının önümüzdeki Pazartesi günü servise başlayacağını belirterek, Ocak ayının ortalarında 3.üncü Boeing 777 uçağının da THY filosuna katılacağını söyledi. Kotil, “75. yılını kutlayan THY artık ‘Suit Class’ da da hizmete devam edecek. Hayırlı olsun” dedi.
Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru da, Boeing 777 uçaklarının THY filosuna katılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “Bugün gerçekten Türk Sivil Havacılığı adına son derece dönüm noktası diyebileceğimiz bir gün. Ben öncelikle THY yönetimini tebrik ediyorum. Her iki uçağımızın da Türk Sivil Havacılığı adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. SHGM Genel Müdürü Arıduru, THY Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine de seslenerek, Türkiye, 380’leri de bekliyor hedef bu’ dedi.
Törene katılanlar ve basın mensupları daha sonra Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen ‘Akdeniz’ ve ‘Karadeniz’ adı verilen Boeing 777-300ER uçaklarının yanına giderek, kurdele kesiminin ardından uçakları gezdi.