spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

THY, sigortasız kaldı

Seçtiklerimiz

2009’da çalışanlar ve aileleriyle birlikte 25 bin kişiye sağlık sigortası yaptıran THY, sigortasız kaldı. THY’nin ihalesini üç yıllığına alan Anadolu Sigorta, ‘Personelinizin sağlık harcaması çok yüksek’ deyip çekildi.

       

Tarihinde ilk kez 2008 yılında ihaleye çıkarak çalışanlarına sağlık sigortası yaptıran Türk Hava Yolları (THY) ile sigorta şirketi birbirine düştü. 10 şirketin katıldığı ihaleyi kazanan ve 2009 başı itibarıyla 10 bini THY çalışanı, yaklaşık 15 bini de aile üyeleri olmak üzere 25 bin kişiye sağlık sigortası hizmeti vermeye başlayan Anadolu Sigorta, geçtiğimiz günlerde THY’ye bir yazı göndererek, “1 Ağustos 2010 tarihi itibarıyla  aramızdaki sözleşmeyi feshediyorum” dedi.

       

 

       

 

       

Anadolu Sigorta’nın feshi kararında THY personelinin çok fazla sağlık hizmeti satın  alması etkili oldu.

       

İHALE İLE ALMIŞTI

       

Anadolu Sigorta ile THY arasında çalışanlar ve aileleri için sağlık sigortası uygulaması 1 Ocak 2009 tarihi itibarıyla başladı. Şirket THY’nin açtığı ihaleyi 2 yıllığına kazandı,  ayrıca bir yıl daha uzatma opsiyonu ile birlikte 3 yıl için almış oldu. Yaklaşık 10 bin çalışanı olan THY personeli, belirli bir para karşılığında aile üyelerini de sigorta ettirince sayı 25 bine yükseldi. Ancak gerek çalışanların gerekse ailelerinin sağlık harcamaları beklenilenin üzerinde çıkınca Anadolu Sigorta yetkilileri harekete geçti. Görüşmelerde bir sonuca varılmayınca şirket THY yönetimine tek taraflı fesih talebini bildirdi.

       

1.5 YIL DOLMADAN BOZDU

       

Edinilen bilgiye göre Anadolu Sigorta ile THY yöneticileri arasında bir süre devam eden görüşmelerde şirket beklenilenin üzerindeki sağlık harcamaları nedeniyle yaklaşık 8 milyon lira zarar yazmak zorunda kaldı. Bu durumun daha fazla devam etmesini istemeyen ve bilançosunda THY’yi büyük bir yük olarak gören Anadolu Sigorta, önünde daha 1.5 yıl gibi bir süre olmasına rağmen anlaşmayı bozdu. İki şirket arasında sağlık harcamaları ile anlaşmazlığın bu boyuta gelmesi üzerin THY de durumu yargıya  taşımaya hazırlanıyor. Kuruma yakın çevreler, THY’nin “ticaret etiğine ve sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle” sigorta şirketine maddi ve manevi dava açacağını  belirtiyorlar.

       

HT

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika