spot_img
spot_imgspot_img
21.8 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

THY Teknik ve EFW İşbirliğiyle Airbus A330 Kargo Dönüşüm Projesi Başladı

Türk Hava Yolları Teknik, Airbus A330 uçaklarını kargo dönüşümü için başlattığı işbirliği kapsamında, Almanya merkezli EFW ile gerçekleştirdiği ilk gövde kesimini tamamladı.

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Airbus A330 uçaklarının yolcu-kargo dönüşüm işlemleri (P2F) kapsamında ilk gövde kesimini gerçekleştirdi. Almanya merkezli Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) ile işbirliği yaparak yolcu-kargo uçağı dönüşümleri gerçekleştirecek olan THY Teknik, bu alanda dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olmayı hedefliyor.

Kargo uçakları, imalatçılar tarafından sıfırdan üretilmenin yanı sıra, filonun önemli bir kısmını bir dönem yolcu uçağı olarak uçan ve daha sonra kargoya dönüştürülebilen uçaklardan oluşuyor. EFW şirketi, bu pazarın önemli oyuncularından biridir ve geçen yıl THY ile anlaşma yapmıştı. İlk etapta kargo modifikasyonu yapılacak uçakların büyük bakımları THY Teknik tarafından gerçekleştirilmeye başlandı.

THY Teknik ve EFW İşbirliğiyle Airbus A330 Kargo Dönüşüm Projesi Başladı

Airbus onaylı A330P2F programı hem 200 hem de 300 serisi için uygulanıyor. Daha önce yolcu taşıyan uçaklar, özel modifikasyonlarla kargo uçağı haline getiriliyor. THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut, yolcu-kargo uçağı projesinde önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek şunları söyledi: “Hava kargo sektörünün son yıllarda güçlü ve istikrarlı bir şekilde büyümesiyle, piyasadaki yüksek yolcu-kargo uçağı dönüşüm talebini karşılamak üzere önemli bir adım attık. Bu kapsamdaki dönüşüm projemizin kilometre taşlarından ilkinin tamamlanmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Uzmanlık, tecrübe ve operasyonel mükemmellik gerektiren bu dönüşüm projelerini üstlenmek ve müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmak için tam donanıma sahibiz. Kapsamlı yapısal ve aviyonik modifikasyon kabiliyetlerimizle yolcu-kargo uçağı dönüşümlerini başarıyla tamamlayarak müşterilerimize mümkün olan en iyi performansı sunacağız.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika