spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Türk Hava Yolları, Çin Pazarında Büyümeyi Hedefliyor: 2 Milyon Turist

Seçtiklerimiz

Çinli Havayollarından İstanbul’a Haftada 20 Sefer: THY’nin Turizm Hedefi Büyüyor

Türk Hava Yolları’nın Çin Açılımı: Hedef 2 Milyon Çinli Turist

Türk Hava Yolları (THY), Çin pazarına yönelik büyük bir açılım yaparak 2 milyon Çinli turisti Türkiye’ye çekmeyi hedefliyor. Çarşamba sabahı, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ve Türk Hava Yolları yetkilileri, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong’a önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Çin arasındaki havacılık ilişkilerinin güçlendirilmesi üzerine duruldu. Ahmet Bolat, Çin’in Pekin, Shanghai ve Guangzhou şehirlerine düzenli olarak günlük uçuşlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Son dönemlerde Çinli havayolu şirketlerinin de İstanbul’a uçuş düzenlemeye başladığını vurgulayan Bolat, şu bilgileri paylaştı:

“Türk Hava Yolları, Pekin, Shanghai ve Guangzhou’ya günlük uçuşlar düzenliyor ve hedefimiz 2 milyon Çinli turisti ülkemize getirmek. Artık dört farklı Çinli havayolu şirketi de İstanbul’a haftada toplam 20 sefer düzenliyor. China Southern Airlines, Pekin Daxing’den haftada 3 ve Guangzhou’dan haftada 3 uçuş gerçekleştiriyor. Sichuan Airlines, Chengdu’dan haftada 4 uçuş yaparken, China Eastern Airlines her gün Shanghai’dan, Air China ise Pekin’den haftada 3 uçuş düzenliyor. Başkonsolos Wei Xiaodong, daha fazla şehirden daha sık uçuş yapılmasının önemine dikkat çekti. Bu konuda iş birliğimizi artırarak devam edeceğiz.”

Bu ziyaret, Türkiye ile Çin arasındaki turizm ve havacılık işbirliğinin güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Türk Hava Yolları’nın Çin’deki varlığını artırarak daha fazla turisti Türkiye’ye çekmeyi amaçladığı bu strateji, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel bağların da gelişmesine katkı sağlayacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika