spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Pazartesi, 14 Ekim 2024

Türk Hava Yolları’nda Kaptan Pilotun Acı Kaybı: Seattle-İstanbul Uçuşunda Zorunlu İniş

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları’nda Acı Kayıp: Seattle-İstanbul Uçuşunda Kaptan Pilot Hayatını Kaybetti

Türk Hava Yolları’nın (THY) Seattle-İstanbul seferini gerçekleştiren TK204 uçuşunda, kaptan pilot İlçehin Pehlivan uçuş sırasında aniden rahatsızlanarak baygınlık geçirdi ve yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay, havacılık dünyasında büyük üzüntüye yol açtı.

New York’a Acil İniş
Kaptan pilotun fenalaşmasının ardından yardımcı pilot kontrolü devralarak uçağı New York John F. Kennedy Havalimanı’na yönlendirdi. Tüm müdahalelere rağmen kaptan pilot İlçehin Pehlivan kurtarılamadı. Uçuşun güvenli bir şekilde iniş yapmasının ardından yolcuların Türkiye’ye dönüşü için gerekli düzenlemeler Türk Hava Yolları tarafından sağlandı.

Sağlık Kontrolleri
Pehlivan, 2007’den beri Türk Hava Yolları’nda görev yapıyordu ve en son Mart 2024’te gerçekleştirilen sağlık kontrollerinde uçuşa engel bir durum saptanmamıştı. Olayın ardından yetkililer, bu tür olayların havacılıkta çok nadir yaşandığını ve tüm güvenlik önlemlerinin eksiksiz uygulandığını belirtti.

THY’den Açıklama
THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Kaptan pilotumuz İlçehin Pehlivan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle karşılıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika