spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
İstanbul
Salı, 17 Eylül 2024

Turkish Cargo, 2033’te Sektörün Zirvesine Oynamayı Hedefliyor

Seçtiklerimiz

Turkish Cargo, 2033’te Sektör Lideri Olmayı Hedefliyor

Türk Hava Yolları’nın kargo markası Turkish Cargo, Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu’nun büyük markalarını geride bırakarak 2023 Ağustos ayından bu yana dünyanın en büyük üç hava kargo taşıyıcısından biri olmayı başardı. Şirket, 2033 yılına kadar sektörün lideri olmayı hedefliyor.

Küresel Başarı ve Gelecek Hedefleri THY Genel Müdür Yardımcısı (Kargo) Ali Türk, Turkish Cargo’nun son yıllarda yaşanan birçok küresel krize rağmen üstün bir performans sergilediğini belirtti. 2023 yılı itibarıyla küresel pazar paylarını %5.2’den %5.8’e çıkardıklarını ifade eden Türk, bu yıl içinde pazar paylarının %6’ya ulaşarak Turkish Cargo tarihinin en yüksek seviyesine çıktığını belirtti.

Büyüyen Uçuş Ağı ve Genişleyen Kargo Filosu Turkish Cargo, şu anda 135 ülkede 105 doğrudan kargo destinasyonuna hizmet veriyor. 2033 yılına kadar kargo destinasyonlarını 150’ye çıkarmayı ve kargo uçak sayısını 21’den 44’e yükseltmeyi planlıyor. İstanbul’daki SMARTIST merkezi, Turkish Cargo’nun küresel ticaret noktalarını birbirine bağlayan bir transit merkezi olarak kritik bir rol oynuyor.

Sürdürülebilir Büyüme Stratejisi Altyapı, uçuş ağı ve filoya yapılan yatırımlarla organik olarak büyüme hedefleyen Turkish Cargo, aynı zamanda ortaklıklar ve teknoloji yatırımlarıyla desteklediği bir lojistik ekosistemi kurmayı planlıyor. Bu stratejilerle, 2033 yılına kadar 3.9 milyon tonluk operasyonel hacme ve 10 milyar dolarlık bir gelire ulaşmayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika