spot_img
spot_imgspot_img
29.2 C
İstanbul
Cuma, 6 Eylül 2024

Türkiye’nin Milli Helikopteri GÖKBEY, Farnborough’da Sahne Aldı

Seçtiklerimiz

Milli Helikopter GÖKBEY, Farnborough Fuarında Uçuş Gösterisi Yaptı

Türkiye’nin milli helikopteri GÖKBEY, Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda ilk kez yurt dışında uçuş gösterisi gerçekleştirdi. İngiltere’nin Farnborough kentinde düzenlenen fuar, havacılık, savunma ve uzay sanayisinin önde gelen etkinliklerinden biri olarak uluslararası birçok savunma ve havacılık şirketinin katılımıyla kapılarını açtı. Fuarda yaklaşık 80 hava aracı gösteri uçuşları yaptı.

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen GÖKBEY, 22-26 Temmuz tarihleri arasında toplamda dört uçuş gösterisi yapacak. GÖKBEY’in sergilediği performans, Türkiye’nin havacılık teknolojisindeki ilerlemesini ve uluslararası rekabet gücünü ortaya koydu.

TUSAŞ, fuarda ayrıca jet eğitim uçağı HÜRJET, HÜRKUŞ, T129 ATAK Helikopteri, T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve İHA ailesinden AKSUNGUR, ANKA ve ANKA III’ün 1/7 ölçekli maketlerini sergiliyor. KAAN deneyim alanı ve uydu maketleri de ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

ASELSAN da bu yıl ilk defa Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’na katılarak askeri ve sivil alanlardaki hava platformu sistemlerini standında sergiliyor.

GÖKBEY’in Farnborough’daki uçuş gösterisi, Türkiye’nin havacılık teknolojisinde kaydettiği önemli ilerlemeyi ve uluslararası alanda rekabet edebilirliğini bir kez daha kanıtladı. Bu tür etkinlikler, Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayisindeki yetkinliklerini dünya sahnesine taşımada büyük rol oynuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika