spot_img
spot_imgspot_img
13.5 C
İstanbul
Cuma, 18 Ekim 2024

TÜRSAB, Vize Sorununun Çözümü İçin Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Seçtiklerimiz

TÜRSAB, Vize Sorununun Çözümü İçin Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Yurt dışına tur düzenleyen seyahat acentelerinin karşılaştığı vize sorununa çözüm bulma amacıyla girişimlerini sürdüren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Almanya ve İtalya vizeleri konusunda aracı kuruluş iData’nın yetkilileriyle seyahat acentelerini bir araya getirdi. Toplantıda, vize alım süreçlerinde yaşanan sıkıntılar ve bu sorunların çözümüne yönelik atılabilecek adımlar masaya yatırıldı.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve yönetim kurulu üyelerinin öncülüğünde düzenlenen toplantıya, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Ceylan ve Esra Başeskioğlu, iData Genel Müdür Yardımcısı Yasin Doruk, iData Denetim ve Kalite Direktörü Meral Akgün ile çok sayıda seyahat acentesi temsilcisi katıldı. Görüşmede, vize randevu kotası, randevu süreçlerinin uzaması ve eksik evraklar nedeniyle iptal edilen randevular gibi önemli sorunlar tartışıldı.

Schengen Vizesinde Reddedilme Oranları Yükseldi

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, 2023 yılı itibarıyla Schengen vize başvurusu reddedilen Türk vatandaşlarının oranının yüzde 16’yı aştığını belirtti. Ceylan, bu sorunun seyahat acentelerini olumsuz etkilediğini ve çözüm için yoğun çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

TÜRSAB Vize Komitesi Çalışmalarını Sürdürüyor

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Esra Başeskioğlu ise seyahat acentelerinin vize sorunu nedeniyle ciddi iş kaybı yaşadığını vurguladı. Vize Komitesi olarak büyükelçilikler ve konsolosluklarla temaslarını sürdürdüklerini belirten Başeskioğlu, vize aracı kuruluşlarıyla diyalog içinde olduklarını ve sorunun çözümü için somut adımlar attıklarını söyledi.

iData, Yeni Portal Geliştiriyor

iData Genel Müdür Yardımcısı Yasin Doruk, seyahat acentelerinin vize randevu süreçlerini kolaylaştıracak bir portal üzerinde çalıştıklarını ve bu sistemin Aralık ayında hizmete gireceğini duyurdu. Toplantı sonunda, TÜRSAB’ın vize sorunlarının çözümüne yönelik girişimlerinin devam edeceği vurgulandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika