TÜRK HAVACILIK UZAY SANAYİİ DÜNYADA SAYILI VE TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN ULUSLARARASI SERTİFİKANIN SAHİBİ OLDU
Türk Havacılık Uzay Sanayii bünyesinde faaliyet gösteren malzeme mühendisliği laboratuvarlarında kompozit ve plastik malzemelerinin testlerini yapabilmesini sağlayan NADCAP-NMMT (National Aerospace and Defense Contractors Accreditation Program-Nonmetallic Materials Testing) sertifikasyonuna sahip Türkiye‘deki ilk ve tek işletme olma hakkı kazandı.
NADCAP-NMMT_Sertifikasyonuna hak kazanmak için yüksek standartlarda kapsamlı bir denetim sürecinden geçen malzeme mühendisliği laboratuvarları, denetimlerin ardından elde ettiği sertifikasyon ile ulusal yeterliliğin yanısıra uluslararası alanda faaliyet gösteren havacılık, uzay ve savunma sanayi şirketlerine de test hizmeti verebilecek. Böylelikle Türk Havacılık Uzay Sanayi uluslararası arena da test kabiliyetine sahip olduğunu tescil etmiş oldu.
Sertifikasyon hususunda görüşlerini paylaşan Türk Havacılık Uzay Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, ‘‘ Türk Havacılık Uzay Sanayii olarak özgün ürünlerimizi geliştirmek için yaptığımız yatırımların yanısıra altyapı ve AR-GE alanlarında attığımız önemli adımlarla ülkemize sertifikalar kazandırmaya devam ediyoruz. Bunlardan sonuncusu NADCAP-NMMT sertifikasyonu ile artık sadece ülkemizde değil aynı zamanda uluslararası alanda faaliyet gösteren işletmelerin de kompozit ve plastik malzemelerin testlerini tesisimizde yapabileceğiz. Türk havacılık ekosistemine ciddi katkı sağlayacak ve dışa bağımlılığımızı ortadan kaldıracak bu sertifikanın alınmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.‘‘dedi.
NADCAP, havacılık, uzay ve savunma sanayi şirketleri için uluslararası müşterek akreditasyon ve sertifikasyon programıdır. NADCAP programı PRI (Performance Review Institute) tarafında işletilmekte olup 1990 yılında SAE International tarafından kurulmuştur.
Türk Havacılık Uzay Sanayii Hakkında
Türk Havacılık Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde 4 milyon metrekare açık, 710 bin metrekare kapalı alanda 6.153’ü mühendis toplam 14.500’ü aşkın çalışanı ile hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.