spot_img
spot_imgspot_img
11.8 C
İstanbul
Perşembe, 24 Ekim 2024

TUSAŞ’a Yapılan Hain Saldırıya Siyasilerden Ortak Tepki: “Terörle Mücadelede Kararlıyız”

Seçtiklerimiz

TUSAŞ Tesislerine Yapılan Hain Terör Saldırısına Siyasilerden Sert Tepkiler

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki tesislerine düzenlenen hain terör saldırısı, Türkiye’nin savunma sanayisini hedef aldı. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Bu hain saldırı sonrasında Türkiye’nin siyasi liderleri, birlik mesajları vererek teröre karşı kararlılıklarını vurguladılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyı kınayarak Türkiye’nin savunma sanayiinde elde ettiği başarıların terör örgütleri tarafından hedef alındığını söyledi. Erdoğan, “Bu tür hain saldırılar, Türkiye’nin savunma alanındaki büyümesini engelleyemez. Milletimiz, teröre karşı tek vücut olarak durmaya devam edecektir,” dedi. Erdoğan ayrıca şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

TUSAŞ Tesislerine Hain Terör Saldırısı: 4 Şehit, 14 Yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Başarılarımız Hedef Alındı”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, saldırının Türkiye’nin savunma sanayiindeki ilerlemelerini hedef aldığını belirtti. Yılmaz, “Bu hain terör saldırısı, savunma sanayimizin gücünü zayıflatamayacaktır,” dedi ve Türkiye’nin kararlılıkla yoluna devam edeceğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “Mücadelemiz Tavizsiz Devam Edecek”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin detayları paylaşarak, iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yerlikaya, “Son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir,” dedi ve saldırıya karşı güvenlik güçlerinin anında müdahale ettiğini belirtti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: “Terörle Mücadele Sürecek”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet dileyerek, Türkiye’nin teröre karşı yürüttüğü mücadelenin tavizsiz devam edeceğini vurguladı. Kurtulmuş, “Türk savunma sanayisine yapılan bu saldırı, ülkemizin geleceğine yönelik bir tehdittir, ancak biz asla yolumuzdan dönmeyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Bu Alçak Eylemler Başarısız Olacak”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Bugün sabah saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğümüzü hedef alan bombalı terör saldırısını lanetliyorum. TBMM’nin yeni yasama yılının açılış gününde gerçekleştirilen bu saldırılar, Türkiye’yi terörle dizayn etmeye çalışanların alçak planlarıdır, ancak milletimiz teröristlere boyun eğmeyecektir,” ifadelerini kullandı. Bahçeli, terörün kökünün kazınması gerektiğini ve Türkiye’nin kararlılıkla mücadeleye devam edeceğini söyledi.

Siyasi Partilerden Tepkiler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Terörü kimden gelirse gelsin lanetliyoruz. TUSAŞ’a yapılan bu hain saldırı, sadece savunma sanayimizi değil, ülkemizin birliğini hedef almıştır,” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise saldırının Türkiye’nin güvenliğine ve birliğine yönelik bir tehdit olduğunu belirterek, “Teröristlere karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek,” açıklamasını yaptı.

Diğer Bakanlardan Tepkiler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi yolunda geri adım atılmayacağını vurguladı. Kacır, “Savunma sanayimiz, bağımsız Türkiye’nin en önemli yapı taşlarından biridir. Bu saldırılar bizi durduramayacak,” dedi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da saldırıya sert tepki göstererek, Türkiye’nin savunma gücünün bu tür saldırılarla sarsılamayacağını belirttiler.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika