spot_img
spot_imgspot_img
21.4 C
İstanbul
Pazar, 8 Eylül 2024

Uçaktaki maskesiz parti Meksika’da mahsur bıraktı

Seçtiklerimiz

Instagram’daki bir yarışmada kazandıkları Meksika’da ücretsiz tatil, uçaktaki maskesiz partinin ardından onlara pahalıya mal olacak.

Montreal’den Meksika’ya uçuşta maskesiz parti yaparken görüntülenen yolcularda bazılarının testi pozitif çıktı, üç havayolu şirketi onları Kanada’ya götürmeyi reddedince Meksika’ta mahsur kaldılar.

Kanada basınında yer alan haberlere göre, sosyal medyada paylaşılan 30 Aralık uçuşuna ait videolar, koridorda ve koltuklarda şarkı söyleyip dans ederken yakın mesafedeki maskesiz yolcuları gösteriyor. Bir videoda, yolcular arasında büyük bir votka şişesinin dağıtıldığı ve bir kadının elektronik sigara içtiği görülüyor.

Yılbaşı tatilinde Montreal’den Meksika’ya charter uçuşunda maskesiz parti yaparken görüntülenen yolcuların dönüş zamanı geldiğinde üç havayolu şirketi onları Kanada’ya götürmeyi reddetti.

Sunwing Airlines, Cancun’dan Çarşamba günü yapılması planlanan dönüş charter uçuşunu iptal etti. Air Transat ve Air Canada da yolcuları taşımayı reddedeceklerini açıkladı

Air Transat, Twitter’da, Sunwing uçuşundaki “başıbozuk yolcuların” uçuşlarında evlerine dönmeye çalıştıklarını, ancak şirketin yolcu ve mürettebat güvenliğini sağlama yükümlülüğü nedeniyle uçağa alınmadıkları bilgisini paylaştı.

Air Canada’dan yapılan açıklamada ise “Grubun bir parçası olan yolcuları tanımlayabildiğimiz ölçüde Air Canada, diğer yolcuların ve mürettebatının güvenliğini sağlamak için uçağa almayı reddediyor” denildi.

Bazılarının test sonucu pozitif çıktı

Eve dönüş yolu arayanlar arasında, Québec Trois-Rivieres’ten 19 yaşındaki öğrenci Rebecca St-Pierre de vardı. Genç kız, Çarşamba günü yaptırdığı COVID-19 testinin pozitif çıktığını ve Cancun’un güneyinde Tulum’da tecrit edildiğini söyledi.

Uçuştaki yaklaşık 30 kişinin testinin pozitif çıktığını söyleyen St-Pierre Kanada basınına yaptığı açıklamada, “Organizatör az önce herkesi terk etti. Kimin hala burada olduğunu bilmiyorum. Tüm uçuşlar iptal edildi” dedi.

Yarışmadan kazanılan tatil

St-Pierre, Instagram’daki bir yarışmada ücretsiz geziyi kazandığını ve sosyal medyada kendisini James William Awad olarak tanıtan organizatörü daha önce hiç duymadığını söyledi. Genç kız, “Dikkatli olacağım, keyifli bir hafta umuyordum. Ama bu bedava olması gereken bir tatil çok pahalıya maloluyor” diye konuştu.

St-Pierre, videoların beş saatlik Cancun uçuşu sırasında neler olduğunu yansıttığını ifade ederek, dönüş aşamasında bazı kişilerin COVID-19 testi sonucunu engellemek için burunlarını Vazelin’e sürdüğünü de öne sürdü.

Geziyi organize eden Awad ise Twitter’da ”uçakta yapılan eğlencenin basit bir parti” olduğunu savunarak, ”yaptığı organizasyonu gözden geçireceğini ve bir sonrakinde daha iyisini yapma konusunda kafa yoracağını” kaydetti. Bir ”Clup” işleten Awad’ın, geziyi bir grup sosyal medya etkileyicisinin de katıldığı yarışma kapsamında düzenlediği belirtildi.

Başbakandan tepki

Federal Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra, Sağlık Bakanı Jean-Yves Duclos ve Kamu Güvenliği Bakanı Marco Mendicino yaptıkları ortak açıklamada olayın soruşturduğunu bildirdiler.

Açıklamada, düzenlemelerini ihlal eden yolcuların, ihlal başına 5 bin Kanada Dolarına kadar para cezası alabileceği kaydedildi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise yolcuların davranışlarını ”sorumsuzluk” olarak niteledi. Trudeau, yolcular için Fransızca “aptallar” ve “barbarlar” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika