spot_img
spot_imgspot_img
25 C
İstanbul
Cumartesi, 7 Eylül 2024

Uçan Bisiklet XTURISMO’nun Şirketi A.L.I. Technologies İflas Etti

Seçtiklerimiz

XTURISMO’nun Yaratıcısı A.L.I. Technologies, İflas Başvurusu Yaptı

XTURISMO uçan bisikletin yaratıcısı olan ve 777.000 dolarlık fiyat etiketine sahip olan bu start-up şirketi A.L.I. Technologies, iflas başvurusunda bulundu. Tokyo merkezli şirket, Star Wars ilhamlı hoverbike’lar ile şehir içi ulaşımı yeniden tasarlamayı umuyordu ve iflas başvurusunu 3 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirdi.

Şirket, 2022’de XTURISMO adlı ilk hoverbike modelini tanıtarak birkaç metre yükseklikte uçabilen bir tasarım sunmuştu. Ancak prototipin tanıtımına rağmen siparişler beklenen hızda gelmedi. XTURISMO’nun 777.000 dolarlık fiyat etiketi ve sürücülerden (Japonya hariç) pilot lisansına sahip olmalarını gerektirmesi gibi faktörler etkili oldu.

BBC’ye konuşan bir hukuk firmasının ortağı, düzenleyici engellerin, hoverbike’ın sınırlı kullanımına neden olan faktörlerden biri olduğunu belirtti. Şirket, düzenleyici engellerin etkisiyle şirketin diğer alanlarının işlevselliğini değerlendikten sonra, tamamen sahip olduğu dolaylı bir yan kuruluşu olan ALI tarafından daha önce gerçekleştirilen ana olmayan operasyonları durdurduğunu ifade etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika